Tvilag

Hasznos sminktippek molett menyasszonyok számára

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az esküvő minden ember életében az egyik legfontosabb és legszebb nap, amikor mindenki, de főként a menyasszonyok a lehető legjobb formájukat szeretnék hozni. Ez soványakra, normál testalkatúakra és molettekre egyaránt igaz, azonban ami nem közös bennük, hogy sem a ruha, sem a smink terén nem szabad ugyanazt választaniuk.

Rengeteg különféle alapszabály van ugyanis arra, hogy egy molett menyasszony miként sminkeljen, ami pláne akkor fontos, ha ezt saját maga, esetleg egy ismerőse kivitelezi majd, miközben a hétköznapokban még alapozót sem használ. Ilyenkor ugyanis sokan hajlamosak átesni a ló másik oldalára, ezáltal olyan túlzásokba esni a sminkeléssel, ami egyáltalán nem lesz előnyös a megjelenés tekintetében. Hogy ezt elkerüljük, és tényleg igazán takaros és látványos molett menyasszonyok lehessünk, összegyűjtöttünk pár hasznos és hatásos sminktippet.

Először is ne vigyük túlzásba!

A túl sok smink senkinek sem tesz jót. Pláne nem a teltebb arcúaknak. Márpedig sokan gondolják úgy, hogy minél több sminket tesznek, annál jobban tudják leplezni kilóikat – mintha egy álarc mögé bújnának –, de valójában ez inkább fordítottan érvényes, tehát inkább azokra a praktikákra kell koncentrálni, melyek optikailag képesek becsapni a szemet.

A rikító színeket messzire kerüljük el!

Mert a molett hölgyeknél sminkelési alapszabály, hogy bár lehet hangsúlyosabb árnyalatokat használni, a túl rikító megoldásokat azonban messzire el kell kerülni, és inkább a természetesebb, szolidabb, visszafogottabb árnyalatokra koncentrálni. Legyen szó akár a rúzsról, akár a szemhéjfestékről, ezt az alapszabályt mindenkinek fontos lesz betartani.

Alapozz megfelelően!

Mert alapozni kell, de két szabály mentén! Az egyik, hogy ne vigyük túlzásba, ezáltal vékonyan, finoman, tényleg csak az egyenletesség miatt használjuk, míg a másik, hogy találjuk meg a bőrünkhöz illő árnyalatot, mert senki se maszkot akar látni rajtunk, hanem sminket.

Pirosítás a megfelelő helyen!

Pirosítani ugyanis ajánlatos, de halványan, és csak az arccsont tetején alkalmazva. Ha ezt a megoldást választjuk, garantáltan sokkal keskenyebbnek tűnik majd az arcunk optikailag.

Emeld ki a szemed!

Merthogy a molett menyasszonyok ezzel tudják a leginkább keskenyíteni az arcformájukat. Persze alapszabályok itt is vannak, így a szemedet határozottan húzd ki, de vastag vonalakat és színezést soha ne alkalmazzunk, mert negatív hatást érhetünk el vele.

Szólj hozzá!