Tvilag

Hasznos divattippek homokóra alkatúak számára

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A teltkarcsú nők között a legtöbben arra pályáznak, hogy homokóra alkatúak legyenek. Az elmúlt néhány évben ez különösen azért kapott nagy figyelmet, mert a Kardashian család tagjai behozták a köztudatba, hogy milyen szexi tud lenni a széles csípő és a darázsderék párosa, éppen ezért igencsak szerencsésnek mondhatja magát, aki mostanság ebbe az alaktípusba tartozik.

Ennek az oka pedig nemcsak az, hogy ezt a plus size alakformát elfogadta a világ, hanem az is, hogy öltözködési szempontból igazán szerencsés formavilágról beszélünk, sőt mi több a férfiak egyenesen odáig vannak érte. Persze azért ez sem jelenti azt, hogy bármit magunkra vehetünk válogatás nélkül, lévén vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartanunk ahhoz, hogy stílusosak maradjunk, és hogy kiemeljük előnyeinket, illetve eltakarjuk esetleges hátrányainkat.

A homokóra alak lényege egyébiránt, hogy a felesleg teljesen arányosan helyezkedik el a testen, méghozzá úgy, hogy a karcsú derékhoz nagyobb popsi, és nagyobb dekoltázs, hovatovább vékony, kecses lábak társulnak, miközben a mell- és a csípő bősége majdnem teljesen azonos. Lássunk néhány divattippet, ha ezzel az alakkal szeretnénk jól kinézni!

A mély dekoltázs alap!

Már ha van mit mutogatni odafent! Ha van, akkor bátran használj mély kivágású fazonokat, hiszen a homokóra alkaton nagyszerűen mutat, akárcsak a teljes felsőtest – például a vállak – hangsúlyozása.

A bő fazonokat messzire kell kerülni!

A homokóra alkatra büszkének kell lenni, mert ideális, mert szép és mert imádják a férfiak. A bő fazonokat tehát messzire el kell kerülni, hiszen csak eltakarják a formákat, ergo mindig csak olyan ruhákat viseljünk, melyek passzentosak az alakunkhoz.

Nadrág vagy szoknya? Mindkettő jöhet!

Csak tudjuk, melyikből milyent kell viselni! A nadrágból például a magasabb derekú fazonok lehetnek kifejezetten szerencsések, hiszen ezzel nagyon jól ki lehet emelni a derék karcsúságát, de a csípőnadrág nem mindig jó választás a homokóra alkatúaknak, noha Kim Kardashian vagy Kylie Jenner ruhatárában azért akad pár ilyen, tehát csak jól kell választani és jól kell hordani őket! A szoknyából pedig a ceruzaszoknya lehet az egyik legjobb alternatíva, hiszen ezzel hosszabbíthatjuk a lábakat, és fókuszpontba helyezhetjük a derekat.

Hangsúlyozd tovább a derekat!

Merthogy a homokóra alkatúaknak karcsú a derekuk, így ezt hangsúlyossá kell tenniük például egy szuper övvel. Fontos azonban, hogy ne legyen túl széles, mert ellentétes hatást is kiválthatunk vele!

Szólj hozzá!