Tvilag

Három elavult divatszabály, amit bátran szegj meg molett nőként!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az elmúlt években számtalan divatszabály született annak érdekében, hogy a molett testalkatú nők megjelenése javulhasson, ezáltal magabiztosabbnak érezhessék magukat ugyanolyan ruhákban, mint amit vékony vagy normál testalkatú társaik is hordanak.

Az öltözködés, a divattrendek, és úgy nagy általánosságban pedig az emberek is folyamatosan változnak, éppen emiatt rengeteg olyan szabály van még mindig érvényben sokaknál, ami mára egyszerűen értelmét vesztette. Néhány esztendő alatt ugyanis rengeteget változott a plus size divatirányzat, a kapcsolódó öltözködési megoldások, érkeztek újabb fazonok, újabb anyagok, hovatovább rengeteg friss megoldásra is ráleltek az emberek, amivel néhány régi szabály egyszerűen feleslegessé vált. Ezek közül gyűjtöttük össze a három legaktuálisabb, illetve leginkább elavult tanácsot, amit manapság már felesleges betartani a molett hölgyeknek.

Neked nem szabad skinny farmert hordanod!

Ugyan miért ne? Hovatovább, kimondta-e valaha bárki is, hogy bizonyos mérettől felfelé nem szabad testhez álló nadrágokat hordani? Tudomásunk szerint nem, és ez nem véletlen, hiszen egyrészt a skinny farmerek még mindig divatosak, a plus size termékekkel foglalkozó boltokban is bőven találni belőlük nagyobb méretet, hovatovább ez a szűkös szabás a legtöbb teltkarcsú nő számára nagyon jól áll. Csupán valamilyen megfelelően sötét színt kell találni belőle, ügyelni a szabás és a zsebek elhelyezkedésére, illetve keríteni hozzá egy szuper felsőt, és probléma megoldva.

Fehéret tilos!

Tény és való, hogy a fekete szín a legszerencsésebb a plus size hölgyek számára, mert ez a szín slankít és takar, azonban nem kell rögtön átesni a ló másik oldalára, és elzárkózni a fehértől. Éppen ellenkezőleg! A fehér bár tényleg nem takar semmit, de ha például kecsesek a lábaink vagy nem széles a csípőnk, esetleg látványosak a melleink, akkor ezeket miért takarnánk el? A fehér főleg nyáron nagyszerű, pláne egy derékban szabott ruhaként, karcsúsított blézerrel például!

Kerüld a függönyszerű ruhákat!

Ez a divattipp ugyan részben még mindig megállja a helyét, hiszen nem szerencsés óriási, túlméretezett ruhadarabokat hordani, ellenben ma már rengeteg olyan speciális szabású szellős ruhadarab vásárolható, ami kialakítása ellenére is rendkívül jól néz ki. Sőt mi több, nagy melegben nem is találnánk ennél jobb megoldást, hiszen az ilyen ruhák nem tapadnak ránk, kellemesen szellőznek, ha pedig jó színben és szabásban készültek, akkor jól is állnak.

Szólj hozzá!