teltvilag

A gúnyolódás már gyerekkorban elkezdődik

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egy túlsúlyos gyermek sajnos nagyon korán szembesülhet azzal az érzéssel, hogy ő nem ér semmit. Nem tud olyan gyorsan szaladni, mint a társai; nem tud olyan szépen ülni, mint a többiek; nem tud olyan szépen írni, olvasni, gyorsan számolni, mint a többiek. Mi lehet ennek az eredménye?

A gúnyolódás, csúfolódás életre szóló sebeket ejthet a gyermek lelkében – felnőttként egy a világgal bizalmatlan, embertársai iránt közönyös valaki lesz, aki magányosan éli életét barátok nélkül.

Ha szülőként azt látod, hogy a gyermekedet zavarja a súlya, esetleg panaszkodik a társaira, mert csúfolják érte, akkor tegyél ellene.

Te vagy az ő mentsvára, te vagy az ő példaképe, tőled várja a megoldást. Tehát először is ad meg neki a megfelelő önbizalmat!

Ha viszont tényleg van probléma, akkor segíts neki annyiban, hogy valamelyest adjon le a súlyából. Az elvárhatatlan, és nem is kell, hogy a telt gyerekből hirtelen soványságot faragj, de az egészséges testsúly elérésével sokat tehetsz a gyermeked önbecsüléséért és a társai között vívott hely eléréséért.

Ha nem foglalkozol vele, akkor a túlsúlyos gyermekből pesszimista, zárkózott felnőtt lesz, aki a gyermekkori kellemetlen érzéseket viszi magával a felnőtté válás útján, így sosem fog megbékélni az életével.

Az ilyen felnőttek közül kerül ki a depresszióban szenvedő felnőtt lakosság, amit kezelni nagyon nehéz, és többnyire ingatag állapotváltozások jellemzik az egész életüket.

Figyelj oda!

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.