Tvilag

Frizuratippek molett nők számára

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Mint ahogyan minden arcformának, úgy természetesen minden egyes alaktípusnak is megvannak a maga követelményei a frizura tekintetében, ezáltal molett nőként egyaránt különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen hajviselet illeszkedik a leginkább az arcformánkhoz. Amennyiben neked is eleged van már a tucat-frizurákból, és nem találod a stílusodat, engedd meg, hogy segítsünk néhány hasznos tippel, melyek akár a testalkatodat is pozitívan befolyásolhatják.

A jó fodrász mindennek az alapja!

Még jobb, ha egy ismerősödről van szó, aki nemcsak a külsődet, a belsődet is jól ismeri. Persze mehetünk mesterfodrászhoz is, de sokkal jobb akkor sem lesz az eredmény, szóval inkább válogassunk a környéken egy megbízható hajvágót, aki nemcsak a sablonokat követi, hanem mer valami újdonságot javasolni, és te is nyitott vagy ezekre az új dolgokra.

A göndör haj jó alternatíva!

A molett nők általában határozottan kerek arcélekkel rendelkeznek, ezáltal amennyiben a hosszabb hajra szavaznánk, érdemes lehet a göndör megoldásokra szavazni, hiszen néhány szuper kis loknival könnyedén az arcra terelhetjük a hangsúlyt, elvonatkoztatva az esetleges problémás testrészekről. Ha túl kerek az arcunk, az emeltebb frizurák kialakítása is ideális lehet – göndörítés mellett ez különösen egyszerű –, hiszen könnyen megnyújthatjuk vele az arcunkat.

A rövid hajat is érdemes meggondolni!

Egyre gyakrabban látni rövidebb fazonú frizurákkal a molett hölgyeket, ami nem meglepő, hiszen a rövid haj igazán csinosan viselhető, sőt a nőiesség tekintetében sem okoz csalódást, de a legnagyobb előnyét az adja, hogy csökkenti a fej optikai méreteit, ezáltal plus size testalkatúként rengeteget csalhatunk vele az alkatunkon. Közkedveltsége emellett az is, hogy reggel nincs vele túl sok munka, bár ezt általában a fazon határozza meg, hiszen egy túl hosszú hajat nem lehet elfeküdni, de egy rövidebbet már annál egyszerűbben. A rövid haj azonban az optikai karcsúsítás terén nagyon fontos ütőlap, pláne abban az esetben, ha még sötét haj is társul hozzá, amit egy kis festéssel könnyedén lehet egyensúlyozni.

Szólj hozzá!