teltvilag

Felháborító! Kirúgták az ingatlanügynököt, mert túlsúlyos volt

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Szinte hihetetlen, de Magyarországon még ez is megtörténhet. Kirúgják az alkalmazottat azért, mert túlsúlyos. Szerencsére igen kevés ilyen felfogással bíró cégvezető van, de azért, amint azt a példa is mutatja, sajnos volt, aki már pórul járt a túlsúlya miatt.

A felháborító történet „főszereplőjének” elmondása szerint a cégüknek új tulajdonosa lett, aki már a bemutatkozása során is furcsa tekintettel vizslatta végig az alkalmazottakat.

Míg a korábbi vezetőség legfőbb elvárása az volt, hogy a dolgozók hatékonyan és jól dolgozzanak, addig ennek a főnöknek egészen mások voltak az elképzelései. Számára sokkal többet jelentett a külsőség, így pontos elvárásai voltak azzal kapcsolatban, hogy miként öltözzenek fel az alkalmazottak.

Mindenkinek tetőtől-talpig „puccba” kellett vágnia magát, így már a korábban megszokott farmernadrág sem volt elfogadható viselet többé. Ezzel persze idáig még nem is volt túlságosan nagy probléma, egészen addig, amíg az új főnök hangot nem adott a testsúllyal kapcsolatos előítéleteinek.

Történt ugyanis, hogy az egyik ingatlanügynököt behívatta az irodájába és mindenféle köntörfalazás nélkül elbocsájtotta.

Nem vetett jó fényt a cégre

Nem vetett jó fényt a cégre

Az indoklás pedig az volt, hogy a duci ingatlanügynök megjelenése nem vet jó fényt a cégre, túl kövérnek tartja, ezért hiába végzi jól és hatékonyan a munkáját, nem tartanak rá többé igényt a cégnél.

Az ingatlanügynök saját bevallása szerint is túlsúlyos, ám úgy gondolja, hogy ez még nem elegendő ok arra, hogy kirúgják.

A férfi egyébként önhibáján kívül hízott el, hiszen fiatal kora óta pajzsmirigy problémákkal küszködik, és az elmúlt évtizedek során többször is megműtötték már a betegsége miatt.

Többször próbálkozott már fogyókúrákkal, diétákkal, koplalással, mérvadó és látványos fogyás sohasem következett be nála, ezért az elmúlt években nem is kínozta, éheztette már magát.

Egészségesen étkezett és, amikor tehette eljárt sétálni, vagy kocogni, tehát még azt sem lehet rá mondani, hogy a lustasága miatt vált túlsúlyossá. Bár amennyiben így történt volna, akkor sem lett volna szabad emiatt kirúgni őt.

  • Mi a véleményetek erről a roppant felháborító történetről?
  • Ugye szerintetek is érthetetlen a cég vezetőjének viselkedése?
  • Ti mit tennétek, ha véletlenül ilyen helyzetben találnátok magatokat?

(Olvasói beküldés)

Szólj hozzá!