Tvilag

Ezekről az egészséges ételekről beszél majd mindenki 2019-ben

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az egészséges étkezés testalkattól függetlenül mindenki számára rendkívül fontos, azonban alapvetően oszlanak meg a vélemények arról, hogy pontosan mit is tartunk egészségesnek.

Ez nem meglepő, hiszen a táplálkozási trendek ezen a téren folyamatosan változnak, így míg az elmúlt években minden a vegán étkezésről, a paleo élelmiszerekről és a superfoodokról szólt, addig 2019-ben sokkal változatosabb paletta elé nézünk a táplálkozástrendek tekintetében. Természetesen nem arról van szó, hogy amit még tavaly egészségesnek véltünk, az idén már nem lesz az, ugyanakkor lényegesen többször találkozhatunk majd például az alternatív zsírokkal és a húsmentes ételekkel, mint eddig bármikor. Lássuk, hogy melyek lesznek azok az egészséges élelmiszerek, melyekről mindenki beszélni fog az elkövetkezendő hónapokban.

Az alternatív zsírok

Az elmúlt években felbukkant diétatrendek határozottan azt vetítik előre, hogy növekedni fog az igény az emberek részéről az alternatív zsírok alkalmazására, vagyis minél jobban szeretnének eltávolodni a káros, többnyire állati eredetű forrásoktól. A nagy slágerek közé a hírek szerint a kókuszvaj és a ghi vaj kerülhet, melyek bár nem olcsók, ellenben rendkívül tiszta és meglepő, de egészséges zsírforrások.

A növényi tejek

Azon belül is a zabtej, amit kiemelhetünk a listáról. Azt ugyanis évek óta szajkózzák már a kutatók, hogy a tehéntej és más állati eredetű tejfélék a modern életmód mellett nem a legegészségesebb alternatívák. Helyettük a növényi eredetű tejforrások jelenthetnek megoldást, melyek közül a zabtej az egyik legjobb, hiszen nem elég, hogy sokkal több benne a tápanyag, az állaga is teljesen egyezik a tehéntejjel, miközben még az íze is hasonlít rá egy kicsit.

Tengeri száraz ételek

A tengeri ételekről eddig is tudtuk, hogy kiválóak a mediterrán diétához, vagy úgy általánosságban az egészséges életmódhoz, hiszen serkentik a vérkeringést, hozzájárulnak az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Emiatt 2019-ben még népszerűbbé válnak majd az emberek között a minimál kalóriás tengeri száraz ételek, mint amilyen például a szárított lazacbőr vagy a puffasztott vízililiom mag. Ezek hasonló állagúak, mint a chips, de kalóriamennyiségük elhanyagolható, és az egészségünkre gyakorolt hatásaik is pozitívabbak.

Húsmentes hús

Őrültség? Talán, de a vegetarianizmus egyre nagyobb méreteket ölt majd 2019-ben, ezáltal egyre több helyen árulnak úgynevezett húsmentes húst, ami gyakorlatilag szójafehérjéből készül, és meglepően hasonló ízű, mint a valódi hús. Isteni és egészséges hamburgerek és egyéb, korábban húsból készült ételek készíthetők el a segítségükkel!

Szólj hozzá!