Tvilag

Ezek lehetnek a buktatók, ha duciként az online ruhavásárlást választjuk

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Mint tegnapi cikkünkben már összefoglaltuk, az online ruhavásárlás rengeteg molett testalkatú férfi és nő életét könnyítette meg. Az internetes ruharendelésnek tehát rengeteg előnye van, azonban rendkívül egyoldalú lenne csak a pozitívumokat a középpontba állítani, hiszen akár tetszik, akár nem, buktatói és hátrányai is lehetnek, ha így vásárolunk magunknak ruhaneműt.

Hangsúlyozzuk azonban a feltételes módot, hiszen bármennyire is törtük a fejünket, és bármennyire is próbáltuk felidézni saját tapasztalatainkat, nem találtunk olyan negatívumokat, melyeket ne lehetne kellő odafigyeléssel idő előtt elhárítani online rendelés esetén. Lássuk tehát konkrétan, hogy milyen buktatói lehetnek, ha duciként az online ruhavásárlás mellett döntünk.

Nem tudunk próbálni!

Ez sokaknak nem is annyira buktató vagy negatívum, hiszen a molett emberek többsége gyakran egyáltalán nem szeret ruhát próbálni, sőt egyenesen irtózik attól, hogy bemenjen egy boltba, ott levetkőzzön, és új ruhát vegyen magára. Ezt a legtöbben inkább az otthon kényelmében intézik, de fontos kiemelni, hogy azért ezen a téren komoly buktatók lehetnek, hiszen egy ruhánál alapvető elvárás az, hogy jól nézzünk ki benne, márpedig ezt a legprofibb képzelőerő mellett is csak akkor láthatjuk vagy tapasztalhatjuk meg, ha belebújtunk a kiválasztott darabba.

Nem érezzük a ruha anyagát!

Ez pedig igencsak lényeges és fontos szempont, és nemcsak a ducik számára, hanem gyakorlatilag bárkinek, aki az online ruhavásárlás mellett dönt. Szerencsére a legtöbb helyen már nemcsak képet tesznek fel az adott termékről, hanem mindemellett azt is odaírják, hogy milyen alapanyagokból áll, ezáltal nincs más dolgunk, mint otthon feltúrni a ruhásszekrényt, és egy hasonló összetételű terméket keresni a gönceink között, amivel rögtön kiszűrhetjük ezt a buktatót is. Az egész csak odafigyelés és utánajárás kérdése!

Néha csalhat a kép a valóságtól!

A duciknak szánt nagyméretű ruhákat a legtöbb esetben szakképzett plus size modellek reklámozzák és viselik, akik nemcsak jól ismerik az öltözködési szabályokat, hanem ezeket alkalmazzák is, hovatovább szakszerű segítségük van hozzá. Éppen ezért sokaknak csalódás lehet, hogy a képen látott ruha rajtuk nem pontosan úgy áll, mint amit a képen láttak, ami valahol szintén a felpróbálás hiányosságaihoz vezethető vissza, de ellenszere, hogy pontosan ugyanazokat a kiegészítőket és egyebeket vesszük meg magunknak, hiszen gyakran egy öv vagy egy nyaklánc is hozzásegít a jó megjelenéshez.

Szólj hozzá!