Tvilag

Ezek az előnyei, ha duciként az online ruhavásárlás mellett döntünk

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Túlzás nélkül számtalan duci testalkatú ember életét könnyítette meg drasztikusan az online ruhavásárlás lehetőségének elterjedése, hiszen ma már a világ legtermészetesebb dolga lett a világhálóról rendelni, az interneten ugyanis mindent megtalálhatunk, amire szükségünk van, így többek között plus size ruhaneműket is.

Hiába tekinthető azonban teljesen hétköznapinak és elfogadottnak az internetes rendelés gyakorlata, rengetegen azonban még mindig ódzkodnak egy kissé ettől a dologtól. Az okokat azonban nem igazán értjük, hiszen az online shopping a világ legjobb, legegyszerűbb, legkényelmesebb és ma már az egyik legbiztonságosabb dolga is egyben. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy miket tekinthetünk az internetes ruhavásárlás legnagyobb előnyeinek, hiszen bár akadnak hátrányai is – erről majd egy másik cikkben értekezünk –, azonban sokkal több előnyt állíthatunk a mérleg pozitív nyelvére. Lássuk, hogy melyek ezek!

Nem kell feleslegesen próbálgatni, öltözni és vetkőzni

A molett testalkatú emberek számára a ruhavásárlás kapcsán nem is annyira a nekiindulás jelenti a nehézséget, vagy a lehetséges méretproblémák, sokkal inkább az, hogy a ruhákat fel kell próbálni, ehhez öltözni és vetkőzni, ami kellemetlenségeket okozhat bizonyos esetekben. Sokan csak egyszerűen nem szeretnek próbálni még akkor sem, ha lehetőségük van rá, éppen ezért csak ránéznek valamire, magukhoz illesztik, és már mennek is a kasszához, aminek rengeteg elhamarkodott döntés lehet az eredménye. Az online ruhavásárlás esetén azonban ilyen nincs, bőven ráérünk otthon felpróbálni, a hálószobánk nyugalmában öltözködni és vetkőzni, majd nézegetni magunkat a tükörben.

Megússzuk a kínos kérdéseket

Az internetes ruhavásárlás nagy előnye még, hogy rögtön látjuk a kínálatot, az elérhető színeket és méreteket, így nem kell felesleges, gyakran kínos kérdéseket feltennünk az eladóknak nem ritkán mások társaságában, ha nagyobb méretet kérnénk az adott ruhaneműből. Egy webshopban azonban a teljes raktárkészletet azonnal látni fogjuk, tehát nincs okunk kérdezni, vagy ha van is, azt e-mailben, telefonon keresztül, arc és név nélkül tehetjük meg.

Több időnk van átgondolni a vásárlást

Az egyik legnagyobb előnye az online ruhavásárlásnak, hogy sok gondolkodási időnk van, gyakran napokat is aludhatunk rá a döntés előtt. Mi például megszámolni sem tudjuk, hogy hányszor hoztunk elhamarkodott döntéseket a boltban, ahol percek alatt kell kiválasztatnunk egy-egy megvásárolt terméket, ami akkor éppen lehet, hogy jól áll nekünk, de másnap már mindent visszacsinálnánk. Ez duci testalkat mellett különösen nagy fejtörést okozhat, hiszen itt azért kicsit szigorúbbak a szabályok, hogy milyen alaktípushoz milyen színek és szabásminták kapcsolódnak, ergo tényleg alaposabban át kell gondolnunk a vásárlást, pláne egy több ezer forintos ruhanemű kapcsán.

Nagyobb kínálatból választhatunk

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a hagyományos ruhaboltok, még a kifejezetten nagy méretekre szakosodott üzletek is gyakran rendkívül szűkös készlettel rendelkeznek. Az internetes ruhavásárláskor azonban gyakorlatilag kinyílik előttünk az egész ország minden ruhaboltja, sőt mi több, ha nem ódzkodunk a külföldi vásárláskor, akkor bármelyik országból, akár a világ másik feléről is válogathatunk, ami tulajdonképpen végtelen lehetőségek egész halmazát jelenti. Ez pedig igencsak nyomós érv ismételten, hogy miért vásároljunk duciként inkább a netről új ruhát!

Szólj hozzá!