Tvilag

Esküvőre vagy hivatalos? Így válassz ruhát molett nőként!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Alkalmi ruhát senki sem szeret vásárolni magának, hovatovább nagyobb probléma, hogy alkattól függetlenül is nagyon nehéz témát feszeget az, aki ilyen ruhaneműbe szeretne fektetni. A ducik részéről ez különösen nagy gondot okozhat, mert többségük eredendően kevés önbizalommal rendelkezik, ám egy ilyen eseményen mindenki a legjobbat és a legtöbbet szeretné kihozni magából.

Amennyiben te is esküvőre vagy hivatalos, az első jó tanácsunk, hogy ne ess kétségbe, és leginkább azért nem, mert a felkészülés és a ruhaválasztás egyszerűbb lehet majd, mint hinnéd, elég csak elolvasnod az alábbi hasznos tippeket, melyek egyfajta választási tanácsadóként is funkcionálhatnak.

Amit mindenképp kerüljünk el!

Érdemes elsőként jó alaposan leszűkíteni a kört azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes feltétlenül elkerülni egy esküvőre kiválasztott alkalmi ruha kapcsán. Nem is annyira az alakod miatt, sokkal inkább azért, mert egyszerűen nem illik, lévén tiszteletlenség az ifjú párral szemben teljesen fekete vagy teljesen fehér ruhát ölteni magadra, mert fehéret csak a menyasszony viselhet, a fekete pedig a gyász színe, ergo nem ideális esküvőre.

Színek, amik szóba jöhetnek!

Ha a fekete és a fehér nem, akkor milyen szín jöhet szóba esküvőn egy telt nő számára? Bár a válasz nehéznek tűnik, egyáltalán nem az! A cél, hogy homokóra alkatot érjünk el, ezáltal takarjunk, ahol kell, és helyezzük előtérbe, amit szeretünk magunkon. A sötét színek tehát maradhatnak rajtunk, a lila, a kék, de még a barna és a szürke is ideális választás lehet esküvőre olyan helyeken, ahol több rajtunk a felesleg, de ha például a lábaink kecsesek vagy a felső testünk karcsú, akkor ezeket bátran emeljük ki vajszínű vagy sárga darabokkal, melyek kellemes és elegáns hatást keltenek.

Milyen legyen a fazon?

Ami fontos, hogy a túl bő zsákruhákat egy esküvőn, sőt az élet minden területén kerülnie kell egy molett nőnek, mert ezek alaktalanná teszik az embert, és rontják az optikai összképet, ezáltal túl alacsonnyá vagy túl szélessé tesznek minket. A testhez simuló ruhák ugyanis nem hátrányosak, éppen ellenkezőleg! Esküvőre például egyenesen remekül festhetsz bármilyen A-vonalú ruhában, de egy ceruzaszoknyában, egy hozzá passzoló csinos felsővel is elegáns hatást kelthetsz.

Szólj hozzá!