teltvilag

Ennyit változott a nők testének súlya az elmúlt 50 év során!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Szinte hihetetlen, de igaz: hogy 50 év alatt közel 11 kilogrammal mutat többet a nők átlagos testsúlya. Nem csoda hát, hogy az elmúlt évek során egyre keresettebbek a plus size modellek, hiszen egyre nagyobb az igény a nagyméretű ruhákra.

Ennek ellenére, mégis sok az olyan divatcég, akik valamilyen oknál fogva idegenkednek a plus size kollekciók bevezetésétől.

Mi lehet ennek az oka?

Valószínűleg az, hogy a legtöbb kereskedő számára kockázatot jelent a nagyméretű ruhák beszerzése, hiszen lehetséges, hogy nem sikerül majd mindet eladniuk a magasabb árak miatt. A plus size méretű ruhák ugyanis sokszor többe kerülnek, mint az átlagos, konfekciómérettel rendelkező darabok.

Éppen a magasabb árak miatt van az, hogy egyes üzletek nem engedhetik meg maguknak azt, hogy a duci hölgyek és férfiak számára is megfeleljenek. Igen sok olyan divattervező van, aki tapasztalatlannak számít a plus size méretű ruhák tervezésében, ezért nem is fordítanak nagy energiát arra, hogy nagyméretű darabokkal rukkoljanak elő.

Plus Size: már New York-ban is!

Plus Size: már New York-ban is!

Talán ez az oka annak is, hogy az első plus-size kollekció bemutatására csak idén, a 2013-as esztendő nyarán került sor első ízben, a New York-i divathét keretén belül.

Az újdonságként felsorakoztatott ruhadarabok hatalmas sikert arattak, és a legtöbb ruhatervező nagyon pozitívan nyugtázta a plus size méretű kollekció eredetiségét.

Egyesek úgy vélik, hogy a rendhagyó kollekció nagyban hozzásegíti majd a divatszakmát, a plus size méret elfogadásához, amelyre az elmúlt évek adatai szerint igen nagy szükség van.

Amennyiben a testsúly növekedése az elkövetkező évek, illetve évtizedek során is tovább folytatódik majd, hamarosan a 0-ás méretű ruhák csak alig-alig mennek majd fel valakire.

Szólj hozzá!