teltvilag

Emeletes élvezet, a legegyszerűbb krémes sütemény

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az emeletes élvezet egy olyan mennyeien krémes és ízletes finomság, amelyet könnyedén, sütés nélkül lehet elkészíteni. Kezdő háziasszonyok is egy szempillantás alatt varázsolhatják az asztalra ezt a fenomenális süteményt, a sikere pedig garantált. Az édesség több rétegből, emeletből áll össze, innen ered a neve is.

Lássuk, hogy milyen hozzávalók szükségesek az emeletes élvezet elkészítéséhez.

Az első réteghez szükséges alapanyagok:

  • 250 gramm darált háztartási keksz
  • 50 gramm vaj, vagy ugyanekkora mennyiségű margarin
  • 50 gramm porcukor
  • kevés tej

A 2. réteghez szükséges hozzávalók:

  • 200 gramm túró
  • 100 gramm porcukor
  • 2 deciliter Hulala habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Emeletes élvezet

Emeletes élvezet

A 3. réteghez szükséges alapanyagok:

  • 2csomag vanília ízű krémpor, például Aranka
  • 5 deciliter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A 4. réteghez szükséges hozzávalók:

  • 2 deciliter Hulala habtejszín
  • 50 gramm porcukor

A sütemény tetejére:

  • nagyjából 50 gramm lereszelt csokoládé

A sütemény elkészítésének menete roppant egyszerű feladat, hiszen csupán annyi a dolgunk, hogy a megadott hozzávalókat összedolgozás után, egymásra rétegezzük.

Először a darált kekszet kell összegyúrnunk a margarinnal vagy a vajjal, a cukorral, illetve a kevés tejjel. Tejből csupán akkora mennyiség kell bele, amelytől éppen össze tud állni linzerszerű tésztává.

Ezt a tésztát bele kell simítani egy darált keksszel kiszórt tepsibe. A darált keksz azért szükséges alá, hogy a sütemény ne tudjon leragadni. Ezt követően a túrót keverjük ki krémesre, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a habbá vert Hulalát, majd a keveréket simítsuk rá, a tepsibe előzőleg belenyomkodott 1 réteg tésztára.

A második réteg tetejére kerül az elkészített Aranka krém, amelyet tejből és a krémporból állítottunk elő, folyamatos kevergetés mellett.

Az Aranka krém annál sűrűbb és keményebb lesz, minél tovább kevergetjük, ezért amikor a krém kellően besűrűsödött, simítsuk is azt rá a túróréteg tetejére. Ezt követően verjük fel porcukorral együtt, a Hulala habtejszínt kemény habbá, majd kenjük be vele a süteményünk tetejét.

Végezetül a felső habréteget alaposan szórjuk meg reszelt csokoládéval, így nem csak az íz hatás lesz magával ragadó, hanem a sütemény látványa is. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!