teltvilag

Duciként is törekednünk kell az egészséges testkép kialakítására

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A ducik kapcsán az egyik legnagyobb tévhit, hogy az ilyen testalkatú emberek nem egészségesek. Ez a legnagyobb általánosítás és negatív sztereotípia, ami csak létezik, hiszen azért, mert valakin van néhány plusz kiló, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne ugyanolyan egészséges, vagy még talán egészségesebb is, mint vékony társai.

Természetesen vannak olyan emberek, akik már az extrémen elhízott kategóriába tartoznak, esetükben a túlsúly már az egészségükre is ártalmas lehet, a ducik számára azonban ilyentől nem kell tartani, de természetesen ezért nekik is tenniük kell.

Az ideális és egészséges testkép meghatározása és kialakítása ugyanis számukra szintén fontos, és nem azért, hogy megfeleljenek az aktuális divat elvárásainak, esetleg másoknak, sokkal inkább azért, hogy megfelelhessenek saját maguknak, és sokáig maradhassanak egészségesek és boldogok saját testükben.

Hogy mi az ideális és egészséges testkép, azt két szempontból kell megközelítenünk! Egyrészt az orvostudomány szemszögéből, lévén van egy olyan határ, amelyet már nem szabad átlépnünk, máskülönben szembe kell néznünk annak súlyos egészségügyi következményeivel.

boldog

A másik szempont pedig a sajátunké – és soha nem másoké –, ezáltal ne csak tanuljuk meg elfogadni magunkat duciként, hanem legyünk boldogak is így, hiszen minden jel arra utal, hogy jó úton járunk, hogy elférnek rajtunk azok a plusz kilók.

Érdemes felhozni itt példának az egyre népszerűbb plus size modelleket, vagy azokat a kutatásokat, amelyek szerint például a ducik sokkal boldogabbak, mint csontsovány társaik.

Az ideális és egészséges testkép tehát mindig legyen az, amit egészséges és természetesen kielégítő táplálkozással – tehát soha ne éhezzünk – el tudunk érni úgy, hogy az nem okoz jelentős és kóros súlyváltozást testünkön.

Amit ki kell emelni, hogy a molett testalkatú hölgyek hajlamosabbak a hízásra, amit figyelembe kell venni az egészséges és számunkra ideális testkép kialakítása során, de amennyiben már törődünk és foglalkozunk ezzel, tehát figyelünk arra, hogy duciként is egészségesek maradjunk, az már egy óriási siker.

Hiszen nincs is annál szebb, mint amikor egy nő vagy egy férfi nem csak egészséges, hanem boldog is egyben a saját testében, és képes őszintén mosolyogni a világra.

Szólj hozzá!