Tvilag

Duci felsőre van szükséged molett nőként? Mondjuk, hogy mire figyelj!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A felsőruhák minden esetben alapvetően határozzák meg egy molett nő megjelenését, emiatt pedig rendkívül fontos, hogy olyan darabot válasszunk magunknak, ami minden tekintetben előnyös a számunkra. Ehhez ismernünk kell pontos méreteinket és alaktípusunkat, hiszen a jó választás lényege az, hogy ezekhez igazítsuk a kiszemelt terméket, mely képes vékonyítani a problémás területeken, és kidomborítani az előnyöket ott, ahol erre szükség van.

Amire mindenképpen figyeljünk oda még a fazon és egyebek eldöntése előtt, hogy sem a túl nagy, sem a túl kicsi felsőket nem szabad magunkra erőltetni. Sokan ugyanis úgy vannak vele, hogy a bő ruhák jól eltakarják a kényes régiókat, azonban valójában ezek csak szélesítenek a megjelenésünkön, és alaposan csökkentik a testmagasságunkat. Hasonló a helyzet abban az esetben is, ha a túl szűk ruha mellett döntünk, aminek valóban semmi értelme. Talán a lelki világunknak jót tesz, ha L-es méret helyett egy M-es felsőbe bújunk bele, de hogy a megjelenésünknek nem használ, az egészen biztos. Éppen ezért mindig a méretünkhöz leginkább illeszkedőd arabot vásároljuk meg!

Szintén rendkívül lényeges még egy duci nőnek a megfelelő felső kiválasztásakor az, hogy a hozzá kapcsolódó melltartó se rondítson bele az összképbe. A molett nők ugyanis az esetek többségében nagy mellmérettel rendelkeznek, ezeket a melleket pedig csúnya kifejezéssel élve meg kell tanulnunk viselni, amihez elengedhetetlen lesz megfelelő melltartót választani, ami nemcsak a méreteinkhez, hanem a felsőhöz is passzol. A melltartó feladata ugyanis nemcsak az, hogy a kebleket formázza, hanem az is, hogy az egész felsőtestet összeszedje, a túl szoros, a melleket összenyomó fazonokat azonban itt is érdemes kerülni, mert ez optikailag drasztikusan lerontja a megjelenést, lévén az összepréselt mellek miatt jelentősen vaskosabbnak tűnik majd a felsőtest.

Előnyös felsők, melyek jól állnak a duci nőknek

Bár jelentős mértékben függ a testalkattól, azonban bizonyos duci felsők az összkép tekintetében sokkal előnyösebbek az alma vagy a körte alaktípusoknak. A hasban erősebb hölgyek, avagy a tipikus alma alkatúak esetében például mindig a dekoltázsra, a vállakra kell helyezni a hangsúlyt, ergo olyan blúzokat kell vásárolni, melyeknek a vállát például kövek vagy flitterek díszítik. Amennyiben a melleid túl nagyok – mert sokan ezt is negatívumnak élik meg –, a hangsúlyt a derékra kell terelni, így a derékhangsúlyos felsők állhatnak majd jól.

Szintén kiváló megoldás lehet egy duci nőnek a V-kivágású felső, mely optikailag elképesztő mértékben megtudja nyújtani a felsőtestet, ezáltal a leginkább a nyaki részt, a mellekre terelve a hangsúlyt, elvonva a figyelmet például a pocakról vagy a fenékről. Ha van válltöméses ruhád, az is jó ilyen fazonnál! Optikailag szintén rendkívül szerencsés választásnak tűnnek a háromnegyedes ujjakkal ellátott felsők, melyek olyan összhatást keltenek, hogy a karjaink vékonyabbá válnak tőle. Persze a hatást hangsúlyozhatjuk kiegészítőkkel is, így például fülbevalókkal vagy nyakláncokkal rengeteget játszadozhatunk az optikai kicsinyítésekkel és csökkentésekkel.

Felsők, melyek nem állnak jól a duci nőknek

Persze vannak azért olyan felsők is, melyek egyáltalán nem szerencsések egy duci nő számára. Tipikusan ide sorolhatók például a magas nyakkal ellátott garbók, vagy bármilyen más, nyakban hangsúlyos ruhaneműk, melyek előnytelenségük mellett még kényelmetlenek is. Szintén kerülni kell továbbá a túl rövid felsőket, a merev anyagokat, valamint az olyan mintákat – például hosszanti csíkokat –, melyek szélesítik az alakot.

Szólj hozzá!