Tvilag

Demi Lovato csúnyán kiakadt az Instagram ducikat lenéző reklámja miatt

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egyre több duci és teltkarcsú híresség emeli fel a hangját abban az esetben, ha olyan reklámokba futnak bele, melyek szerintük sértik a túlsúlyos nőket és férfiakat. Most Demi Lovato, a plus size méreteiről és aranyhangjáról ismert énekesnő akadt ki teljesen az Instagramra!

Történt ugyanis, hogy a sztár a napokban a közösségi oldalon szörfölgetett, amikor belebotlott egy reklámba, mely egy online játékot reklámozott. A játék lényege az volt, hogy egy duci nő étrendjét kellett átformálni úgy, hogy sovánnyá váljon, ezt pedig két olyan képpel ábrázolták, ami Deminél kiverte a biztosítékot, ami nem meglepő, hiszen a molett lányt torkosnak, a vékonyat pedig szépnek nevezték a reklámban.

Az énekesnő egy Instagram-sztoriban arról írt, hogy ez a reklám rendkívül káros, hiszen elképesztően nagy nyomást helyez azokra, akik ducibbak az átlagnál, lévén az általa csak „diétakultúrának” nevezett új trend szerint ebben a világban a folyamatos fogyás a lényeg, mert az ember értéke egyet jelent a kinézetével. Ez pedig különösen komoly negatívum a molett hölgyek és férfiak számára.

Miután Demi Lovato kifejtette gondolatait, az Instagramnak is címzett egy üzenetet, hiszen szerinte egyenesen felháborító, hogy egy ilyen reklám megjelenhet a közösségi oldal felületén. Üzenetében szépen megkérte a portál üzemeltetőit, hogy azonnali hatállyal takarítsák el ezt a szemetet mindenkinek az üzenőfaláról, mert sokakra rendkívül rossz hatást gyakorolhat ez az undorító reklám. A híresség szerint az emberek és a mai társadalom nagyon érzékeny a mentális betegségekre – ezzel visszautalt korábbi depressziójára, drogproblémájára és táplálkozási zavaraira –, ezért egy Instagramtól elvárja, hogy lépést tartsanak ezekkel a trendekkel.

Demi kifakadására természetesen rövidesen az Instagram is válaszolt, azonban egy nagyon szűkszavú közleménnyel intézték el a dolgot. Ebben elmondták, hogy nagyon sajnálják a történteket, a reklám megjelenésének hátterében valami súlyos hiba és hiányosság állt, ezáltal miután megnézték, azonnali hatállyal eltávolították az oldalról, így már senkinek sem látható.

Szólj hozzá!