Tvilag

Csizmát vennél molett nőként? Mondjuk, hogy mire figyelj oda!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A megfelelő cipő kiválasztása egy molett nő esetében az alapoktól képes meghatározni és befolyásolni a megjelenést, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lábbeliben jelenünk meg a nyilvánosság előtt. Különösen igaz ez az állítás abban az esetben, ha nem közönséges cipőkről, hanem csizmákról van szó, hiszen köztudott, hogy a vékony lányoknak nem áll túl jól a csizma, de a molett hölgyek számára is megannyi szabályt kell betartani ahhoz, hogy megfelelő modellt tudjanak kiválasztani maguknak.

Érdemes ugyanis szem előtt tartani, hogy különösen a csizmaválasztás tekintetében molett nőként is nagyon könnyen mellényúlhatunk, ezáltal rendkívül fontos, hogy az általános alapszabályok betartása mellett mindig az alaktípusunkhoz illeszkedve döntsünk egy csizma kapcsán. Ez talán tovább bonyolíthatja a helyzetet, de nem kell aggódnod, a Teltvilág azért van, hogy segítsen neked ebben a témában, ezáltal az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot és tippet, hogy a rád jellemző alaktípushoz megfelelően válassz megfelelő csizmát.

Amit feltétlenül kerülj el!

Van egy részben íratlan alapszabály a molett hölgyek körében, ami nem más, minthogy a bokacsizma mindig és minden körülmény között kerülendő. Ez alaktípustól független, mondhatni univerzális tanács, hiszen a bokacsizmák olyan elrontott fazonok, melyek kifejezetten a vékonyabb hölgyeknek készültek, hiszen megtörik az alakot, összenyomják az egész testet, ezáltal optikailag határozottan kövérítenek. Még a magassarkú fazonokat is kerüljük el messzire, kivéve akkor, ha nem olyan nadrág vagy szoknya van rajtunk, ami eltakarja a csizma rövid szárát.

Ami mindenkinek jó megoldás!

Ha már beszéltünk a feltétlenül és mindenkinek kerülendő csizmafazonról, akkor rendkívül lényeges kiemelni azt is, hogy melyik az a csizmatípus, ami viszont mindenkinek tökéletes lesz. Ez nem más, mint a lábközépig érő fazon, ami a molett hölgyeknek képes sokkal karcsúbb megjelenést biztosítani, ezáltal ha nem lapos sarkú darabról van szó, a térd alatt végződő fazonok, tehát a közepesen hosszúszárú csizmák igazi jolly jokert jelentenek.

Ha alma testalkatod van

Amennyiben alma testalkattal rendelkezünk, a kerek formák jellemzőek a hasadra, tehát egyfajta egyenlőtlenségről beszélünk, amit nagyon fontos lesz egyensúlyozni a jó csizmával. Ehhez a legjobb alternatíva az lesz, ha valamilyen wedge típusú sarokkiképzéssel rendelkező megoldást választunk, a teli talpú kialakítás ugyanis ehhez az alkathoz nagyon ideális.

Ha körte testalkatod van

A túlsúlyos csípő és derék jellemzi a körte testalkatú hölgyeket, akiknek a térdcsizmák lesznek az ideálisak. Ennek az oka, hogy az efféle csizmák sokkal hosszabbá teszik a lábat optikailag, miközben képesek a test formálására. Ha a csizmához illő felsőrészt viselünk, azzal még tovább növelhetjük megjelenésünk összhatását és optimalizálását.

Ha homokóra testalkatod van

Általános vélekedés, hogy a homokóra testalkatú hölgyeknek minden jól áll, ami valójában igaz is, de azért van pár alapszabály ezen a téren. A homokóra megjelenéshez a legideálisabbak a kerek orral rendelkező, vastagabb magas sarokkal rendelkező csizmák, melyek képesek alaposan kiemelni az alkatunkat. Persze, ha ez nem éppen a te stílusod, akkor se ess kétségbe, hiszen a homokóráknak szinte tényleg minden jól áll a bokacsizma kivételével.

Szólj hozzá!