Tvilag

Cipőválasztási tanácsadó molett hölgyeknek

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett hölgyek gyakran hajlamosak arra, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják öltözetük szempontjából a cipőválasztást. Ez egy rendkívül jelentős hiba, hiszen a megfelelő fazonú cipők esetében rengeteget tudunk csalni az alakunkkal, legalábbis ami az optikai oldalt jelenti. Bár nyilván minden duci hölgynek meg kell találnia a maga fazonját és stílusát, azonban így is vannak olyan alapvető szabályok, melyeket nemcsak ismerni, hanem alkalmazni is tudni kell.

Hogy miét? Pusztán azért, mert egy ideális cipő nagyon sokat dobhat a megjelenésünkön, ezáltal képes arra, hogy szettünk kiegészítése mellett optikailag alaposan megnyújtsa a lábainkat, sőt az egész alakunkat. Ha te is elérnéd ezt a hatást, máris mondjuk, hogy mire figyelj oda!

Először is kukázd a lapos talpú cipőket!

Nagy divat már évek óta a lapos talpú balerina cipő, ami valóban csinos, de sajnos a duci nőknek egyszerűen nem áll jól, nem tudják megfelelően viselni, hiszen optikailag sokkal vastagabbá teszi a bokát, a lábfej pedig egyenesen szétfolyik tőle. A lapos talp ráadásul nemcsak optikailag nagyon rossz döntés, hanem egészségügyileg sem a legjobb választás, hiszen ezzel a sarkunk nem lesz alátámasztva, vagyis járáskor a boka és a lábfej egyaránt nekicsapódik a földnek, ami hosszabb távon kellemetlen fájdalmakkal, sőt deformációval járhat együtt.

Azért a sarkot sem kell túlzásba vinni!

A lapos talp elhagyása miatt sokan hajlamosak pánikba esni, és rögtön a járhatatlan tűsarkokra gondolni, azonban felesleges ennyire végletesnek lenni, hiszen már egy kisebb sarokrésszel rendelkező cipővel is elérheted ugyanazt a hatást. A 2-4 centis sarok ráadásul nemcsak könnyebben járható, nem törik ki benne a bokánk, hanem még a viselése is sokkal kényelmesebb, mint a lapított talpú fazonoknak. Persze, ha tudsz benne járni, bátran vegyél magasabb tűsarkú fazonokat, hiszen ezeknél jobban semmi nem nyújtja a lábat és az alakot!

A keskeny és hosszú orr is előnyös!

Nemcsak a magas sarok, hanem a keskeny és hosszú orr is nagyon előnyös a cipőválasztáskor. Ez a fazon általában kifejezetten a magas sarkú típusokra jellemző, és ha ezt választjuk, az egész alakunkat képesek leszünk megnyújtani vele. A kerek vagy teljesen egyenes orrú cipőket messzire kerüld el, mert nemcsak szélesebbé, vastagabbá is tehetik lábunkat.

A minőség is nagyon fontos!

Sokan nem költenek túl sokat a cipőikre, mert a különféle boltokban konkrétan fillérekért lehet hasonló fazonú darabokat vásárolni, mint a drágább márkaboltokban. Ez való igaz, de inkább törekedjünk az arany középútra, és kerüljük el messzire az olcsóbb típusokat, hiszen ezek mind a kialakítás, mind az anyagválasztás tekintetében sokszor annyira ócskák, hogy egyáltalán nem tartják meg a lábat vagy a bokát, képtelenség őket kényelmesen viselni, ezáltal még az is előfordulhat, hogy egy magas sarkú fazon rosszul áll a lábunkon.

A bokacsizmát messzire kerüld!

A balerinacipőkhöz hasonlóan egy ideje nem tud kimenni a divatból a bokacsizma sem, ami a molett nők számára nagy probléma, mert ez a fazon kifejezetten rossz döntés egy duci hölgynek. Az ok nem más, minthogy a bokacsizmák megtörik az alakunkat, ergo bármivel hordjuk, még magas sarok mellett is kövérítenek, hovatovább vastagítják a lábainkat. Ha csizma, akkor az legyen magas szárú, és mindenképpen valamilyen magasabb sarkú, hegyesebb orral rendelkező darab. Az lesz a neked való!

Szólj hozzá!