teltvilag

Bizonyított: A nagyobb popsival rendelkező nők okosabb babát szülnek!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Azt már számtalan kutatás bizonyította a múltban, hogy a férfiak az ősi ösztönök miatt jobban szeretik a kerekebb idomokkal rendelkező nőket. Egy kutatás pedig most azt is kiderítette, hogy miért van ez így, az ösztönszerűség ugyanis a bizonyítékok alapján tudományosan kimutatható megfigyelésekkel hozható párhuzamba.

A Cambridge-i Egyetem szakemberei tehát evolúciós okoknak tekintik, hogy a férfiak jobban szeretik a szélesebb csípőt és a nagyobb feneket, amire immáron egy tudományos magyarázatot is tudtak fűzni.

Egy kutatásban ugyanis biológusok bebizonyították, hogy minél több zsírt tartalmaz egy nő, avagy egy édesanya feneke, annál okosabb lesz a kisbabája, hiszen az újszülött agyának normális növekedéséhez ezt a zsírréteget használja fel a szervezet.

okos gyerek

A nagyobb popsi a szoptatás során is fontos szerepet tölt be, hiszen az anyatej zsírtartalmát is többnyire a fenékben eltárolt zsírréteg biztosítja, ez pedig segít a kisbabának az egészséges idegrendszer felépítéséhez.

A kutatók bebizonyították azt is, hogy a fenéken lerakódott zsír gazdag a DHA-ban, avagy a dokozahexagénsavban, ami az emberi agy egyik legfontosabb összetevője.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy ne aggódjanak azok a nők, akik felesleget halmoznak fel a fenekükre a teherbe esés vagy a szülés előtt, hiszen a szoptatás során innen bomlik le a legtöbb zsír, amiből egy aktívan anyatejjel tápláló kismama akár fél kilót is el tud veszíteni egyetlen hónap alatt.

David Bainbridge, az egyetem kutatója szerint ma már kimutatható, hogy a kisbabák agyát felépítő tejzsírok egy jelentős része az édesanya csípőjén és fenekén eltárolt zsírokból származnak, tehát minél ducibb valaki, annál valószínűbb, hogy intelligensebb gyermeke szülessen.

Szólj hozzá!