teltvilag

Az enyhén túlsúlyos emberek tovább élnek, mint a normál testalkatúak!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egy a Journal of The American Medical Association című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint azok az emberek, akik rendelkeznek némi túlsúllyal, tovább élhetnek, mint a normál testalkatú, vagy vékony társaik.

De mi is ennek az oka? A kutatók rávilágítottak arra, hogy nagy valószínűséggel a túlsúlyos embereknél azért kisebb a kockázata a korai elhalálozásnak, mert a duci emberek egy része gyakrabban jár orvoshoz.

A gyakori orvos látogatás viszont lehetővé teszi azt, hogy egyes betegségeket még a korai stádiumban felismerjenek, és még idejében elkezdjék a szükséges kezeléseket.

Például,egy kezdetleges rákos megbetegedést hamarabb fel lehet ez által fedezni, így a gyógyulási esélyek is jóval kedvezőbbek, mint azoknál, akiknél a betegséget csak később, súlyosabb stádiumban állapítják meg. Ennek tudható be az, hogy a telt alkatú emberek később haláloznak el.

Miért szégyellnéd magad?

Miért szégyellnéd magad? Légy büszke magadra!

A kutatók ezen kívül szintén előnyként említik meg a túlsúlyos emberek esetében azt is, hogy a felhalmozott magasabb tápanyagtartalék, amely zsírszövetek formájában van elraktározva, hatalmas előnyt jelenthet egy hosszas, komoly betegség ideje alatt, így a túlélési esélyeik is jobbak, mint a sovány társaiké.

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy az enyhe túlsúllyal élők esetében körülbelül 6 százalékkal csekélyebb volt az elhalálozási kockázat, mint a sovány testalkatúaknál.

Azt azonban mi is kihangsúlyozzuk, hogy ezek az adatok csupán a valóban enyhe túlsúllyal küzdő személyekre vonatkoznak. Azok ugyanis, akik már a kórosan, betegesen elhízott kategóriába sorolhatóak be, nem élnek tovább, mint a soványabb társaik!

A 35 fölötti BMI értékkel rendelkező felnőtteknél ugyanis majdnem 29 százalékkal magasabb az elhalálozási arány a sovány, vagy normál testalkatúakhoz képest.

Szólj hozzá!