Tvilag

Aranyszabályok molett nők munkahelyi öltözködéséhez

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Minden nő szeret csinosan kinézni a mindennapokban, lett légyen szó akár egy bevásárlásról, akár egy kis kiruccanásról vagy éppen a munkahelyről. Utóbbi kapcsán pláne sokszor éreznek magukon nagy nyomást a hölgyek, hiszen az emberek az otthonuk után a munkahelyen töltik el a legtöbb időt, tehát több tényezőt is figyelembe kell venni ahhoz, hogy miként válasszuk ki ruháinkat ezen a téren.

Egy molett nőnek ráadásul még több dolgot figyelembe kell vennie, ezáltal nemcsak arra fontos ügyelni, hogy a kiválasztott ruha tökéletesen illeszkedjen az alakjához, ezáltal ne kövérítse, inkább karcsúsítsa őt, hanem olyan tényezőknek is ideálisnak kell lennie az adott darabnak, mint a kényelem vagy a megfelelő fazon. Nyilván vannak, akik kötelesek egyenruhát hordani a munkában, így nekik nincs lehetőségük arra, hogy válogassanak, de akiket nem köti ilyen szabály, azoknak is fontos gyakran olyan szempontok alapján szűkíteni a kört, minthogy például milyen munkakörben dolgozunk.

Sokak számára például teljesen mindegy a viselet, ezáltal megtehetik, hogy abban menjenek dolgozni, amiben csak szeretnének, de akadnak, akiknél követelmény az elegancia, az üzleties megjelenés, vagy éppen az, hogy sportosak legyenek. Bármelyik kategóriában is tevékenykedünk, a megjelenésünkre és az öltözködésünkre nagyon fontos lesz odafigyelnünk, hiszen az öltözetünk mindent elárul rólunk, ezáltal igyekeztünk az alábbiakban összegyűjteni néhány olyan fontos alapszabályt, amit minden molett nőnek érdemes lehet megszívlelni, ha szeretne jól festeni a munkahelyén.

Az egyberuha mindig jó döntés!

Az egyberuhák olyan univerzális választásnak tekinthetők – egyébként nem csak – molett nők számára, hogy mindenképpen legyen belőle több színű és fazonú típus is. Ha ducik vagyunk, akkor a fazon tekintetében az A-vonalú szabás a legszerencsésebb, lévén még alma alkat esetén is képes eltakarni a felesleget, ezáltal mérsékli a pocak méretét. Érdemes ebből tartani otthon egy feketét is, ami nemcsak slankítja optikailag a megjelenésünket, de mindemellett kellően elegáns ahhoz, hogy ne csak munkahelyre vegyük fel, hanem kis túlzással bárhol alkalmazhassuk.

Legyen szoknyád!

Ma már a nők körében szinte alig látni szoknyát, mindenki nadrágot visel, ami valóban praktikusabb és könnyebben hordható viselet, de egyrészt egy jó szoknya minden sztereotípia nélkül is nőiesebb viselet, miközben bármennyire is hihetetlen, de egy duci nő számára sokkal könnyebb szoknyát találni, mint nadrágot. Persze vannak fontos alapszabályok! Ha a lábaid vékonyak is, akkor sem szabad munkahelyre túl rövid szoknyát választani, molettként amúgy is szerencsésebb valamilyen térd fölé érő, magas derekú, esetleg A-vonalú fazon mellett dönteni.

Felsőből legyen a legtöbb!

Érdekes, de statisztikák igazolják, hogy az emberek többsége leginkább a felső alapján azonosítja és határozza meg a másikat, és mivel ezzel tudjuk a leginkább változatossá tenni megjelenésünkre, érdemes felsőből választani a legtöbbet. Mindenképpen legyenek hosszított fazonok a ruhatárban, ne felejtsd el továbbá a tunikát és a blézert, de ha szépek a melleid, akkor jöhetnek a megfelelően dekoltált felsők, amivel kapcsolatban érdemes a mértéktartás, könnyű átesni vele a ló túlsó oldalára.

A cipő is fontos!

Bár a molett nők ritkán fordítanak rá figyelmet, azonban a megfelelő munkahelyi öltözékhez nagyon fontos igazán jó cipőket is találni. A magas sarkú minden esetben jó választás lesz, de szettől függ, hogy egy sportcipőt is be tudsz-e vonni az összeállításodba vagy nem, mindenesetre a lapos talpú megoldások minden esetben kerülendők.

Szólj hozzá!