Tvilag

9+1 öltözködési tipp, amivel te is karcsúsíthatod magadat

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az önbizalomhiány sajnálatos módon még mindig nagyon általános jelenség a molett nők körében. Mindez annak ellenére is igaz, hogy az utóbbi években óriási változások történtek a plus size testalkat elfogadása kapcsán, ezáltal egyre többen merik büszkén vállalni, hogy őket milyennek is teremtette az élet.

Szégyenkezni tehát nincs okunk teltkarcsú alkattal, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem akarunk arra törekedni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ezáltal megnövelve önbizalmunkat. Ehhez sokaknak elegendő lehet már pusztán az is, ha olyan ruhákat és kiegészítőket választanak ruhatárukba, amivel optikailag könnyedén karcsúsíthatják az alakjukat. Mindez lelkiekben pszichológia, a kézzel fogható dolgok tekintetében pedig tettek egész sorát jelenti, amihez az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni.

1. Az első és legfontosabb tanácsunk, hogy felejtsd el a túlméretezett ruhákat. Azért, mert te magad plus size vagy, még nem jelenti azt, hogy nagy pokrócokba és függönyökbe kell bugyolálnod magadat, hiszen ezek nemcsak kényelmetlenek, hanem optikailag sokat rontanak a megjelenéseden, szélesítenek, alacsonyítanak és így tovább. A ruháid tehát illeszkedjenek az alakodhoz, és csak ott trükközz, ahol van egy kis takargatni valód. Miért takarnád el például a csípődet vagy a lábaidat, ha azok szépek?

2. Bár közvetlenül nem látszanak a fehérneműk, a jól megválasztott bugyi és melltartó azonban nagyon fontos a végső összkép tekintetében. A jó fehérnemű ugyanis alapjaiban járul hozzá a megjelenésedhez, ezáltal ne legyen túl nagy, se túl kicsi, a kényelem a fő szempont.

3. Amennyiben a felső testünket, azon belül is inkább a hasunkat szeretnénk egy kicsit karcsúsítani optikailag, akkor a legjobb alternatíva egy V-kivágású felső lesz. Ez különösen ajánlott akkor, ha szép a dekoltázsunk, és kiemelve arra helyeznénk a hangsúlyt, hiszen így a hasi tájék sokkal vékonyabbnak tűnik majd.

4. Ha jó felsőt keresünk, a blézer is igencsak univerzális megoldás lesz. Alapszabály azonban, hogy alkatodtól függetlenül egy háromnegyedes fazont válasszunk inkább, hiszen ez felül sokat karcsúsít.

5. A kabátválasztás kapcsán is vannak fontos alapszabályok. A pufi dzsekik például soha nem szerencsések a molett testalkathoz, ellenben egy A-vonalú kabáttal – ami manapság nagy divat -, pláne fekete szövetből készítve, igencsak sokat tehetünk a megjelenésünkért.

6. Szeretnénk szoknyát hordani? Semmi akadálya, csak találjuk meg az ideális fazont! A magas derekú ceruzaszoknyák a legtöbb molett nőnek kitűnően állnak, ezáltal ebből a közegből lehet érdemes választani magunknak.

7. Inkább nadrágpártiak vagyunk? A bő fazont felejtsük el, válasszunk bátran leggingseket és skinny farmereket, ha pedig nagy a fenekünk, és eltakarnánk, egy hosszított felsővel azonnal elejét vehetjük a problémának.

8. Amennyiben a láb karcsúsítása a cél, valamint alkatunk nyújtása, a cipőválasztásra is oda kell figyelnünk. A lapos talpú fazonokat felejtsük el, egy magas sarkúval ugyanis igazán kecsesebbé és magasabbá tehetjük magunkat.

9. Hogy a mintás ruhák tilosak? Felejtsük el! Bátran válogassunk ilyen ruhákat is, azonban figyeljünk oda jól, hiszen a mintákat csak ott alkalmazzuk, ahol takarni akarunk. Lehet az csíkos is, csak ügyeljünk, hogy azok vékonyak legyenek és hosszanti irányban fussanak.

+1. Végül pedig ismerkedjünk meg minden molett nő tökéletes kiegészítőjével, az övvel! Egy vékony, mutatós övet jó helyen alkalmazva nagyszerűen megnyújthatjuk a felső testet, de a fenekünkről is elvonhatjuk a figyelmet.

Szólj hozzá!