Tvilag

5+1 karcsúsító tipp, ha molett nőként is jól éreznéd magad a ruhádban

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Ha molett nőként éljük az életünket, a ruháinkat már nem úgy kell osztályoznunk, hogy melyik szép vagy melyik csúnya, sokkal inkább úgy, hogy melyek lehetnek a barátaink, és melyek az ellenségeink.

Amennyiben neked is problémát okoz ennek a meghatározása, de szeretnél úgy ruhákat válogatni, hogy segítségükkel karcsúsítani tudsz az alakodon, akkor fogadd meg az alábbi hasznos tanácsokat, melyek egytől-egyig kipróbált trükkök ahhoz, hogy jobban érezd magadat a bőrödben és a ruháidban egyaránt.

1. Csak a méretedhez illőt vásárolj!

Rengeteg molett nő a ruhavásárlás során azzal követi el a legnagyobb hibát, hogy direkt nagyobb méretet vásárol magának. Ez alapvető hiba, hiszen egy zsákruhában soha nem lehetünk karcsúak. Takarhatjuk magunkat, de ezzel gyakorlatilag mindent eltakarunk, tehát éppen ellentétes hatást váltunk ki, optikailag szélesítjük magunkat. Ha pedig túl szűkös ruhába bújunk? Ugyanaz a helyzet, csak ilyenkor a túl nagy kitárulkozás jelenti a negatívumot.

2. A ruha alatti rétegre is figyelj!

Merthogy önmagában igazán fontos, hogy kívül mit veszünk fel, azonban az alsóneműk is legalább ennyire lényegesek. Különösen a melltartó, mert egy rosszul választott melltartó alapjaiban rontja majd el a megjelenésedet. Legyen az is megfelelő méretű, és szedje össze a felső testedet, de ne szorítsa össze a melleidet!

3. A fekete mindig ideális!

Mert trendi, elegáns és nem megy ki a divatból, hovatovább slankít is, ergo egy duci nőnek csak előnye származhat belőle. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak fekete színben mutathatsz majd jól, éppen ellenkezőleg, bátran használd ki előnyeidet és takard hátrányaidat, ezáltal az előnyös testrészeiden a világosabb árnyalatokat, vagy a sötétebb színek közül is bátran alkalmazd a lilát, a kéket, netán éppen a barnát.

4. Szerezz be egy magas sarkú cipőt!

Bár hosszabb távon talán nem kényelmes, és nem is kell mindig abban járni, de ha optikailag meg akarjuk nyújtani, ergo karcsúsítani az alakunkat, akkor a magas sarkú cipő elengedhetetlen lesz ehhez.

5. Tereld a figyelmet a dekoltázsra!

Ezt számtalan módon elérheted, ezáltal V-nyakú felsőkkel, de nyakláncokkal is. A legjobb, hogy ezzel nemcsak elvonhatjuk a figyelmet az esetleges problémás testrészekről, hanem mindemellett alakunk megnyújtásával optikailag jelentősen karcsúsítani tudjuk magunkat.

+1. Az öv a barátunk!

Csak nem rendeltetésszerűen hordva, hanem például a csípőn, hogy megnyújtsuk a felsőtestet, vagy a mell alatt, hogy karcsúsítsuk a hasat.

Szólj hozzá!