Tvilag

5 tipp, ha te is plus size influenszer lennél az Instagramon

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Világszerte egyre több plus size testalkatú hölgy kiáltja ki magát modellnek, véleményvezérnek és influenszernek a közösségi oldalakon, melyek közül az Instagram határozottan az élen jár ezen a téren. Sőt mi több, egyre többen meg is élnek abból, hogy felvállalják testalkatukat, miközben igazi véleményvezérként befolyásolnak másokat – jellemzően pozitív értelemben.

A mai világban az efféle plu size influenszerekre óriási szükség van, hiszen bár világszerte egyre többen állnak ki az elfogadás mellett, hogy olyannak fogadjuk el magunkat, amilyennek teremtett az élet, de még mindig nagyon kevés azoknak a száma, akik ezen a téren élen járnak. Hazánkban pláne nem alakult még ki ennek a hagyománya, itthon egyelőre még az Instagram is alig ismert, arról pedig a hirdetők hallani sem akarnak, hogy valakinek azért fizet, mert népszerű ezen az egy platformon.

Mivel azonban mindent külföldről veszünk át – a Youtube-influenszerek nagyszerű példák ebből a szempontból –, egyre többször hallunk magyar próbálkozásokat is a plus size influenszer kategóriából. Amennyiben te is szívesen kipróbálnád magadat ebben a szegmensben, engedd meg, hogy adjunk hozzá öt hatásos tippet, ami elengedhetetlen az induláshoz és a sikerhez!

1. Legyen egy jó témád!

A legtöbb honi Instagram influenszer azzal rontja el a karrierjét, hogy nem jelöl ki magának egy határozott témát, csak úgy a vakvilágban próbálkozik posztolni, hátha valamelyik sikerrel jár. Fontos, hogy legyen egy olyan témád, ami egyfajta ismertetőjegyként is funkcionál majd. Itthon annyira új még az influenszerkedés, hogy gyakorlatilag a plus size dolgok, a plus size divat például alapvetően már egy olyan témakör, amiben itthon jól kitűnhetünk, de ezt is tovább fokozhatjuk majd. Példának okáért plus size étkezés, plus size sportolás, plus size életmód, plus size mindennapok vagy csak általánosságban plus size gondolatébresztés mély gondolatokkal. A lényeg, hogy olyan témád legyen, amit magabiztosan, akár évekig is hozni tudsz!

2. Legyen saját véleményed!

Mert nem lehetsz influenszer, ha másokat másolsz! Nyilván jó dolog külföldi plus size modellektől kölcsönvenni egy-két ötletet, hogy mit és hogyan kell csinálni, de ha szeretnél meghatározó lenni, akkor a véleményedet ne rejtsd el, sőt állj ki mellette mindig. Erre akkor is szükséged lesz, amikor termékeket vagy szolgáltatásokat tesztelsz – magasabb szinten már ilyen is lehet –, hiszen itt is kell majd véleményt formálni, nem szabad részre hajlani, lévén ezzel elveszíted a hiteledet.

3. Ne vidd túlzásba a posztolást!

Nem kell életed minden pillanatáról posztolni, ha plus size influenszernek készülsz. Legyen inkább kevesebb bejegyzésed, de azokra a tartalom tekintetében ne legyen panasz. Az emberek érdeklődését ugyanis fenn kell tartani, ez tény, de minél több dolgot teszel közzé, annál kisebb esélyt adsz a posztjaidnak, hogy azok valóban eladják magukat.

4. A követőidet mindig tiszteld!

Akár pozitív, akár negatív véleménnyel vannak rólad, a követők tisztelete alapvető fontosságú. Nem véletlenül, hiszen ők lesznek azok, akik magasba emelnek majd téged, akik utánad mennek, akik beszélnek rólad, akik megosztják a posztjaidat, népszerűsítenek téged, hosszabb távon pedig pénzt termelnek neked, hiszen a nemes cél mellett azért a legtöbb influenszer a pénzért is csinálja a dolgot.

5. Bátran reklámozd magadat!

A jó tartalmak, a jó gondolatok és a minőségi képek bár elengedhetetlenek egy jó plus size influenszernek, de azért egy kis reklám sem árt a biztos sikerhez. Ehhez szükséged lesz reklámra, kereszt-promóciókra, megdöbbentő és vicces bejegyzésekre, de az elején némi költekezés sem árt.

Szólj hozzá!