Tvilag

4+1 tanács, amit minden duci nőnek érdemes megfogadnia az öltözködés kapcsán

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A duci nők öltözködése kapcsán rengeteg tévhit kering az emberek között, aminek az oka számtalan tőről fakadhat, ugyanakkor sokkal fontosabb, hogy a plus size testalkat nem jelenti azt, hogy bármiféle korlátok közé kellene szorítanunk a testünket. Éppen ellenkezőleg, csak ismerni kell olyan alapvető szabályokat, melyek nélkül még csak ruhát vásárolnunk sem szabadna. Ehhez segítségül gyűjtöttünk össze most öt tanácsot, amit duci nőként érdemes lehet útravalóként memorizálni.

1. Te ilyen vagy és kész!

Ez mindennek az alapja. Az elfogadás. Talán nem is szabály, inkább életforma, de ha ruhát vásárolsz, ha ruhát próbálsz, vagy csak nézelődsz a kirakatokban, ne azon búslakodj, hogy bizonyos dolgokat miért nem tudsz felvenni, hanem annak örülj, hogy abban a felsőben milyen szép a dekoltázsod, vagy abban a nadrágban milyen kecsesek a lábaid. Lásd meg a szépet, miközben elfogadod magadat.

2. Tudd, hová tartozol!

Mármint az alakod tekintetében, mert ha elfogadod magad, az még nem azt jelenti, hogy tudod, milyen ruha áll jól neked. Hogy ezen a téren se legyen probléma, pontosan meg kell határoznod, hogy körte, alma, homokóra, vagy esetleg az úgynevezett delta csoportba lehet sorolni téged, hiszen ez alapjaiban határozza meg a választást.

3. A méret a lényeg!

Ezen a téren legalábbis maximálisan! Ha a testalkatod megvan, akkor tisztában kell lenned a méreteiddel. Felejtsd el, hogy XL vagy XXL, a számokat és a centiket tudd inkább, hiszen ezek sokkal fontosabbak lesznek bármilyen szabványnál, lévén ha mérettáblázat alapján öltözködsz, nagyobb valószínűséggel találsz számodra megfelelő ruhát.

4. Legyél színes és mintás!

Nem azt mondjuk, hogy soha ne legyél feketében, hiszen a fekete köztudottan slankít, de ne kötelező jelleggel. Bátran vegyél magadra színes és mintás ruhákat, csak tartsd be a hozzájuk kapcsolódó szabályokat, ergo csak azokon a testrészeken viseld őket, melyeken nincs semmiféle takargatni valód.

+1. A szoknya nem az ellenséged!

Sok molett nő nem akar, vagy nem mer szoknyát hordani. Hogy miért, az rejtély, hiszen nőies, hovatovább tipikusan „ápol és eltakar” viselet. Pláne, ha megfelelő fazont, például valamilyen A-vonalú szoknyát választunk magunknak, amit a molett nőknek egyenesen kötelezővé kellene tenni.

Szólj hozzá!