Tvilag

4 ok, amiért legyél büszke arra, hogy duci nő vagy

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A duciság sokak szerint betegség, holott ducinak lenni a világ legtermészetesebb dolga, bizonyos kultúrákban a nőiesség, a termékenység, a család szimbóluma, ha egy nő nem csont és bőr. Ez azonban csak az egyik aspektusa annak, hogy miért kellene büszkének lennünk arra, hogy van rajtunk némi felesleg!

A plusz kilóknak ugyanis sokkal több előnyük van, mint hátrányuk, sőt mi több, egy bizonyos mértékig semmiféle hátrányról sem beszélhetünk, hiszen a telt alkat nem jelenti azt, hogy az illetőnek egészségügyi problémái vannak, esetleg depressziós lenne. Éppen ellenkezőleg, és erre szeretnénk rávilágítani az alábbiakban négy egyértelmű okfejtéssel!

1. A férfiaknak jobban tetszik

Egészen elképesztő, hogy a divatmagazinok folyamatosan a csont és bőr modelleket állítják a középpontba annak fényében, hogy kutatások igazolják: a férfiak sokkal jobban szeretik a husisabb nőket a csontsovány társaiknál. Bár a pontos okokra a tudomány egyelőre nem világított rá, azonban nagy valószínűséggel az őskorból hoztuk magunkkal ezt a beállítódást, hiszen annak idején a duci, telt nők testesítették meg a család biztonságát, a termékenységet, az egészséget.

2. A ducik boldogabbak

Ezt is a tudomány és a kutatások mondják, nem mi! Statisztikákkal igazolták korábban, hogy a telt nők körében sokkal nagyobb arányban találunk boldogabb, a testével elégedettebb embereket, mint a vékonyabbak körében, akik sokkal kritikusabbak nemcsak magukkal, hanem az egész világgal szemben is. Ennek az okát sem fejtegették még a kutatók, de vélhetően az áll a háttérben, hogy a ducik nem pazarolják az idejüket arra, hogy másik elfogadása miatt szorongjanak, pusztán jól akarják érezni magukat a bőrükben, és őszintén nevetni, ha úgy hozza az élet.

3. A változókorban is előnyösebbek a plusz kilók

A változókor sok nő számára óriási teher, azonban a statisztikák szerint a molett hölgyeket egyrészt később éri utol mindez – ergo tovább is vállalhatnak gyermeket –, miközben maguk a kapcsolódó tünetek sem kínozzák meg őket annyira.

4. A plusz kilók dögössé tesznek

Merthogy a teltkarcsú nőkön jó választás esetén a megfelelő ruhák elképesztően dögösen festenek. Nincsenek lógó ruhák, csak feszes, dagadó idomok, gyönyörű dekoltázsok, széles csípők, egyszóval minden olyan dolog, amire gyakorlatilag minden nő vágyik.

Szólj hozzá!