Tvilag

4 hasznos tipp, ha plus size méreteddel ruhavásárlás előtt állsz

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor egy molett nőnek vagy férfinek félnie kellene a ruhavásárlástól, hiszen rengeteg helyen specializálódtak a plus size méretekre, így ugyanolyan divatos és minőségi termékek szerezhetők be ebben a méretkategóriában, mint bárki másnak.

Általánosságban azonban elmondható, hogy a duci emberek még mindig gyakran félnek a ruhavásárlástól, de nem is annyira a vásárlás örömeit félik, hanem a kudarcot és a csalódást, ha nem találnak maguknak megfelelő darabokat. Tény és való, hogy sok esetben a vásárlás molettként még mindig nehezebb egy kicsit, de ha céltudatosan indulunk neki a dolognak, akkor kevesebb kellemetlenség érhet minket. Emiatt összegyűjtöttünk négy olyan hasznos tanácsot, amivel garantáltan könnyebb lesz plus size méretünk ellenére is ruhát venni magunknak!

1. Ha online vásárolsz, használj mérettáblázatot!

Egy boltban nyilván egyszerű a dolgunk, hiszen fel tudjuk próbálni a kiválasztott ruhaneműt, de tapasztalataink szerint a webshopokban sokkal több lehetőség várja a molett testalkatúakat. Ilyen helyekről azonban sokak szerint lutri a rendelés, hiszen nem lehet megpróbálni semmit, éppen ezért használjunk mindig mérettáblázatot, és bátran méregessük magunkat. Ha pedig mégsem jó a termék? Bátran visszaküldhetjük, és nem veszítettünk semmit!

2. A fehérnemű mindennek az alapja!

Bármilyen ruhát is vásárolunk, pláne nagyobb ruhatárfrissítés előtt érdemes mindig az alapokkal kezdeni. Sajnos rengeteg molett nőről és férfiről elmondható, hogy rossz fehérneműt visel a mindennapokban, ezáltal túl kicsit vagy túl nagyot. Ezért mindig kezdjük azzal, hogy új fehérneműket veszünk, de az legyen mérethez illő. Ez főként nőknél, pláne melltartó esetén lényeges, hiszen egy megfelelő melltartóval sokkal jobban állnak majd rajtunk a ruhák is!

3. Folytasd az alapdarabokkal!

Ne akarj rögtön speciális ruhákkal és egyéni fazonokkal hódítani, ha az alapdarabok terén is hiányos a ruhatárad! Ha jók az alapok, azt később te magad is nagyszerűen variálhatod, kiegészítőket vásárolhatsz és így tovább. Ha ezekkel minden rendben, kizárt dolog, hogy előforduljon a “nincs egy göncöm, amit felvehetnék” effektus, hiszen ezekre mindig építhetsz.

Az alapdarabok azok a ruhák, melyek soha nem mennek ki a divatból, nem mellesleg pedig rajtad is jól állnak. Hogy mire gondolunk? Például egy szuper skinny farmerre, valamilyen sötét színben, lehetőleg feketében. Egy ceruza alakú szoknyára, szintén sötétebb árnyalatban. Ehhez kapcsolódó elegánsabb, de kényelmesebb blúzokra, kardigánokra, mély kivágású felsőkre, hosszabb fazonú dolgokra annak függvényében, hogy mi illik az alkatunkhoz. Ezen felül érdemes ehhez egy-két jó kabátot venni – semmiképpen se pufi dzsekit, hanem valamilyen A-vonalú, testhez álló darabot -, mindezt pedig bátran dobjuk fel egy magas sarkúval is pluszban.

4. Jöhetnek a kiegészítők!

Ha vannak jó alapdarabjaid, azokat már nagyon egyszerű lesz egymással vegyíteni és kiegészítőkkel feldobni. Hogy milyen kiegészítők állnak jól egy molett nőnek? Mindenképpen olyan dolgok, melyek nyújtják az alakot. Ilyen például egy hosszabb bizsu nyaklánc, egy szintén hosszú vékony sál, egy jól megválasztott és jó helyen hordott keskeny öv, de akár pár hosszabb fülbevaló is.

Szólj hozzá!