Tvilag

3 tipp, hogy te is könnyebben elfogadd magad ducinak

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az elfogadás kérdése a mai politikailag korrekt világban különösen fontos témakörnek kellene lennie a ducik esetén is, azonban meglepő módon esetükben messze nem fordítanak akkora figyelmet a megkülönböztetésre, mint más témákban. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a saját kezünkbe vegyük az irányítást!

Hogy mit jelent mindez? Gyakorlatilag azt, hogy megtanuljuk elfogadni önmagunkat olyannak, amilyennek születtünk, ezáltal ha kaptunk némi plusz kilót az élettől, akkor ne próbáljunk meg feltétlenül megszabadulni tőle, bizonyos határokon belül inkább fogadjuk el, amíg az nincs negatív hatással az egészségünkre. Hogy miként álljunk neki az elfogadásnak? Máris adunk három tuti tippet:

1. Cseréld le a ruhatáradat!

Méghozzá nagyon gyorsan! Ha ugyanis nem tudtad elfogadni magad, annak az egyik oka az, hogy egyszerűen rosszul öltözködsz. Vásárolj magadnak új darabokat – például éppen az útmutatásaink alapján – azzal a célzattal, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Talán sokan el se hiszik, de a ruhatár cseréje rengeteg embernél felér egy újjászületéssel, és ha ügyesen csinálod, akkor jobban nézel majd ki, örömtelibben nézel bele a tükörbe, a téged ért extra bókok miatt pedig tovább növelheted az önbizalmadat, ami az elfogadás felé vezető egyik legfontosabb lépés.

2. Emeld ki az előnyeidet és takard el a hátrányaidat!

Az elfogadáshoz vezető út egyik legfontosabb eleme még, hogy megtanuljunk bánni a testünkkel. Ez gyakorlatilag az első pontból következik, illetve ahhoz szorosan hozzátartozik, lévén nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy melyek az előnyös testrészeink, melyeket ki tudunk emelni, és melyek azok, melyeket nem kellene hangsúlyozni, amivel sokkal egyszerűbben választhatunk majd magunknak újabb ruhákat.

3. Soha ne viszonyítsunk senkihez!

Mert egyéniségek vagyunk mindannyian! Talán úton-útfélen csontsovány modellekbe botolhatunk, talán a közösségi oldalakon is ezt az életformát propagálja a legtöbb influenszer, de ha mindenki valaki akar lenni, akkor mindenkiből senki lesz, hiszen egyéniségek nélkül egymás utánzásába kezdünk. Ettől pedig nem mozdul előre ez a világ, sőt éppen ellenkezőleg! Ha el akarjuk fogadni magunkat, ahhoz soha nem szabad másokat néznünk, csak és kizárólag saját magunkat, a céljainkat, az életünket úgy, ahogyan kaptuk hozzá a körítést.

Szólj hozzá!