Tvilag

10 divattipp, amit minden duci nőnek ismernie kell!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A divatvilág legtöbb öltözködési tévhite túlzás nélkül a ducikhoz kapcsolódik. Kezdésként rögtön az a legnagyobb tévedés, hogy sokan azt hiszik, csak a molett hölgyeknek és férfiaknak vannak öltözködési szabályaik, ami egyáltalán nem igaz, hiszen a jó megjelenés és az általános csinosság a sovány és a normál testalkatú emberek számára is rendkívül fontos. Ennek eléréséhez pedig ismerni kell az alakformákhoz kapcsolódó sajátosságokat, legyen szó akár a színekről, akár a fazonokról, akár egyszerűen arról, hogy milyen alaktípussal rendelkezünk.

Emiatt úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy kisokost, a főszerepben olyan szabályokkal és divattippekkel, melyeket általánosságban minden duci nőnek ismernie kell ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki saját magából, legyen szó akár az optikai alakformálásról, akár általánosságban arról, hogy jól érezze magát a bőrében. Lássuk ezeket a tippeket!

1. Ismerd meg a méretedet!

Az első és legfontosabb tipp minden duci nő számára, hogy tisztában legyen a saját méretével. Erre azért van nagy szükség, mert molettként kiemelten nagy figyelmet kell fordítanunk arra, hogy pont jó méretet vásároljunk magunknak, ezáltal se túl nagyot, se túl kicsit, mert azok rontják az összképet.

2. Az alaktípusodat is határozd meg!

Mert minden duci nő besorolható egy bizonyos alaktípusba. Ki körte, ki alma, ki homokóra és így tovább. Ennek meghatározása elengedhetetlenül fontos, hiszen ennek ismerete nélkül egyszerűen lehetetlenség megfelelő ruhát választani magunknak.

3. A túl nagy túl rossz is!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy duciként csak nagyméretű ruhákat vásárolnak maguknak. Ez nagyon rossz választás, mert optikailag csak nagyítjuk vele az alakunkat, ezáltal teltebbnek, szélesebbeknek vagy alacsonyabbnak tűnik a túlméretezett ruhákban.

4. Legyenek meg az alapdarabok!

Ha megvan a méret és az alakforma, szerelkezzünk fel rengeteg alapdarabbal. Ha van miből építkezni, könnyebben kombinálhatjuk ruháinkat a mindennapokban.

5. A jó fehérnemű mindennek az alapja!

Az alapdarabokon felül kiemelt figyelmet kell fordítanunk a fehérnemű kiválasztására. Sokan nem foglalkoznak vele, mert úgysem látszik, pedig ha túl nagy, ha túl kicsi, nem fogják össze a testünket, nem érezzük benne jól magunkat, ergo esélyünk sincs arra, hogy jól nézzünk ki.

6. A jó anyag, a jó alap!

Vannak bizonyos alapanyagok, melyek egyenesen tiltottak a molett nőknek. Ezeket érdemes ismerni ruhaválasztás előtt, hiszen a túl merev és túl kemény darabok, mint a farmer vagy a bőr nem jók a duciknak.

7. Ne félj a színektől!

Persze, mi is tudjuk, hogy a fekete karcsúsító hatású, de ez nem jelenti azt, hogy mindig csak feketében kell lennünk. Vegyünk magunkra bátran élénk színeket, csak arra ügyeljünk, hogy ezeket olyan testrészeinken és testtájainkon alkalmazzuk, melyekkel elégedettek vagyunk.

8. Legyen legalább egy öved!

Nem a nadrágodhoz, a csípődhöz! Minden molett nőnek alapvető célja, hogy homokóra alkatot érjen el. Egy derékon meghúzott övvel ezt pontosan úgy érhetjük el, mint a korabeli fűzőkkel, csak éppen szenvedés nélkül.

9. A kényelem mindig legyen szempont!

Mert molettként nem kell belezsúfolnunk magunkat kisebb ruhákba, de a túl nagy darabok sem szerencsések, azonban a kényelmet mindig tartsuk szem előtt, mert a kisugárzásunk is jobb lesz, ha kényelmes ruhába bújunk.

10. Legyen egy varrónőnk!

Alapvető divattipp, holott sokan nem élnek vele: kössünk jó barátságot egy varrónővel, mert nincs két egyforma ember és nincs két egyforma duci, vagyis hiába veszel magadnak jó méretet és jó ruhát, ha az nem stimmel, keress fel vele bátran egy varrónőt!

Szólj hozzá!