teltvilag

Vicces baki – Plus Size modellek helyett, Photoshopot alkalmazott egy jelmezekkel foglalkozó angol cég

Egy angol, jelmezek forgalmazásával foglalkozó cég könnyelműen úgy gondolta, hogy nem költ feleslegesen plus size modellekre. Fogták hát a vékony lányokról készült képeket és photoshop segítségével „hizlalták” fel a vézna modellek lábait.

 

Az eredmény igen viccesre sikeredett, hiszen aki nem akarja, az is észreveszi, hogy valami nem stimmel. Talán a költségeken akartak így spórolni, vagy éppen úgy gondolták, hogy senkinek sem tűnik majd fel a torzítás, egy azonban biztos, hogy mindenképpen jobban jártak volna, ha valódi, plus size modellek villantják meg a képeken a formás lábaikat.

Számos kutatás bebizonyította azt, hogy a 44-es ruhákat, vagy az e mérethez közeli darabokat viselő nők sokkal elégedettebbek a testükkel, mint a soványabb hölgyek.

Például, Marilyn Monroe is 44-es méretet viselt és tökéletesen vonzó, formás, szexi, a testével teljes mértékben elégedett nő volt.

Többek között ezért is nem tudunk eligazodni azon, hogy miért mellőzte a formás, molett modellek szerepeltetését a jelmezes cég, a honlapon. A hirdetések, a photoshop miatt egyébként hiteltelenné váltak, mivel valószínűleg egyetlen nő sem bízik már abban, hogy a cégtől rendelt ruha valóban tökéletesen passzol-e majd a testére.

Amikor egy cég valódi hús-vér molett nőkkel reklámoz egy ruhát, az sokkal eladhatóbbá válik, illetve a vállalatot is sokkal megbízhatóbbá teszi, hiszen a képeken is lehet látni azt, hogy valójában mit kap a vásárló. Ebben az esetben azonban, csupán csak egy manipulált képet kapnak az érdeklődők, ezért a hirdetés már-már nevetségesen hat.

A cég nem más egyébként, mint a Party City, amely a Daily Mail többszörös keresésének ellenére sem volt hajlandó nyilatkozni a vicces esettel kapcsolatban.

Szólj hozzá!