teltvilag

Öltönyválasztás mackós férfiaknak – így csináld!

Mire érdemes ügyelned az öltönyödhöz passzoló nadrág kiválasztása során, ha pocakos, mackós testalkatú férfi vagy?

Férfi zakó csinosan

Férfi zakó csinosan

Az öltönynadrág kiválasztásának legalább akkora figyelmet kell szentelni, mint a ruházat többi darabjának. Lényeges szempont, hogy

  • a nadrág ne csak színében,
  • hanem anyagában is tökéletesen passzoljon az öltöny felsőrészével,
  • valamint a megfelelő fazon kiválasztása is roppant fontos tényező.

Egy nadrág fazonját többnyire az határozza meg, hogy mekkora a combbősége, a derékbősége, a lábszárbősége, illetve az, hogy milyen a bőségráncok formája.

Ugyancsak nagyon fontos szempont egy nadrág kiválasztása során, hogy az tökéletesen passzoljon a kissé mackósabb testalkatú viselőjére. A nadrágnak a fenék részén kissé feszesnek kell lennie, valamint a hosszának éppen akkorának kell lennie, hogy a cipő fölött a nadrág ne rogyjon össze harmonikaszerűen.

A tökéletes fazon a pocakos férfiak számára a lefelé szűkülő stílusú nadrág, amely arányosabbnak láttatja a test vonalait.

Abban az esetben ugyanis, ha egy egyenes szabásvonallal rendelkező nadrágot viselnének, a nadrág szára alul túlságosan bő, már-már nevetségesen széles lenne.

A pocakkal rendelkező férfiak mindenképpen olyan fazonú nadrágot válasszanak, amely magas derékrésszel rendelkezik és a pocak fölötti részen gombolható össze.

Aki nem szereti az ilyen fazonú nadrágokat, és szívesebben gombolná be a nadrágját a hasa alatt, vagy a hasa körül, annak erősen ajánlott a nadrágtartó viselése. A nadrágtartó viselésével ugyanis meg lehet akadályozni azt, hogy a nadrág lecsússzon.

Amennyiben túlságosan nagy pocakkal rendelkezel, érdemes valamilyen sötétebb színű öltönynadrágot választanod, ám arra mindenképpen ügyelj, hogy az öltönykabátod is ugyanolyan színű legyen. Az öltöny sötét színét, komorságát pedig, bátran megtörheted egy világosabb, vidámabb színű inggel, vagy nyakkendővel.

Szólj hozzá!