Laura

A magyar nők a legducibbak, de a legboldogabbak is Európában

Egy aktuális felmérés alapján az Európai Unió keretein belül Magyarországon találhatjuk a legtöbb molett nőt, amivel világviszonylatban még mindig messze elmaradunk Amerikától, ahol továbbra is elképesztően sok túlsúlyost találunk.

A felmérés során a BMI index alapján sorolták be a résztvevőket, ezáltal túlsúlyosnak minősültek a 25-30 pont közötti nők, és elhízottnak a 30 felettiek. Az uniós statisztika szerint a tagországok között hazánkban található a legtöbb elhízott nő, ezáltal a hölgyek mintegy 63 százalék tartozik ebbe a kategóriába.

Természetesen nem sokkal jobb a helyzet a férfiak esetében sem, hiszen a magyar fiúk 61 százaléka tekinthet elhízottnak, tehát összességében a lakosság több mint fele kisebb vagy nagyobb súlyproblémáktól szenved.

Az Európai Unióban jelenleg több, mint 12 millióra becsülik az elhízott, illetve túlsúlyos gyermekek számát, melynek évről-évre folyamatosan nő a számuk – szakértő szerint évente mintegy fél millióval. Csak a magyarországi adatok tekintetében a felnőttekhez képest a gyerekek állapota lényegesen jobb, de így is a 18 éven aluli lakosság 30 százaléka már túlsúlyosnak tekinthető.

Noha az adatok elkeserítőnek tűnnek, azt a szakértők is rendszeresen hangsúlyozzák, hogy az elhízás önmagában még nem tekinthető veszélyesnek – pláne abban az esetben nem, ha mellé egy egészségesebb életmód is társul, így a molett vagy teltkarcsú emberek rendszeresen eljárnak mozogni, és odafigyelnek arra is, hogy mit esznek.

Sokan ugyanis genetikailag még ilyen körülmények között is képesek az elhízásra, ami közvetlenül csak egy állapot, és egyáltalán nem betegség. Betegségnek az elhízás közvetett hatásait tekinthetjük, amelyek magas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

Ezek már problémák, azonban természetesen mindenki tehet azért, hogy még túlsúly megléte mellett i egészséges maradjon, nem kell hozzá mást tenni, csak sokat mozogni, például sétálni vagy kényelmesen kerékpározni, illetve kicsit megválogatni az ételek milyenségét és mennyiségét.

A szakértők szerint bár a magyar nők a legsúlyosabbak Európában, összességében ez hatással van a közhangulatra is, hiszen a magyarok a rossz gazdasági helyzet ellenére is vidámak, főként a nők, ami egy korábbi kutatás szerint összefüggésben állhat a túlsúllyal.

Köztudott ugyanis, hogy a molett nők nem csak az ágyban jobbak, hanem ezen felül hangulatuk és humorérzékük is sokkal jobb, mint vékony társaiké.

 

forrás:

http://www.delmagyar.hu/lilla/europaban_a_magyar_nok_a_legkoverebbek_/2293700/

http://hirposta.hu/cikk/1278868/A_telt_nok_a_legboldogabbak/

Szólj hozzá!