teltvilag

Madársaláta camembert-el és almával

A tavasz kezdetén a szervezetünk is vágyik a megújulásra a vitaminokra. Jobban kimozdulunk otthonunkból, minket is hívogat a napsugár. Itt az ideje a tavaszi vendégeskedésnek. Íme egy vendégváró vitamindús recept, ami nem csak egészséges, de különleges ízvilágával el fogja kápráztatni a vendégeket.

Az elkészítési idő sem telik sok időbe, mindössze 20 percet vesz igénybe.

Hozzávalók:

  • 40 dkg madársaláta
  • 4 db alma
  • citromlé
  • 20 dkg camembert
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 evőkanál dió

Öntethez:

  • 4 evőkanál olíva – vagy dióolaj
  • 4 evőkanál világos balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • bors

Elkészítés:

Megmossuk, gondosan megtisztítjuk a salátát. Az almát is megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A gyümölcs húsát meglocsoljuk citromlével. Kockára vágjuk a sajtot. Egy tálba tesszük a mustárt, belekeverjük az ecetet és az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és borssal fűszerezzük. Az öntetbe belekeverjük a salátát, az almát és a dióféléket. A tetején elosztjuk a camembert sajtot és azonnal tálalhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk!

Szólj hozzá!