teltvilag

Kérsz egy Kinder Bueno-t? Most sütöttem!

Aki szereti a Kinder Bueno ízét, annak mindenképpen ki kell próbálnia a házi Kinder Bueno szeletet. Isteni finom, szinte abbahagyhatatlan édesség, amelynek az elkészítése nem nagy ördöngösség.

Kinder Bueno házilag: kérsz belőle?

Kinder Bueno házilag: kérsz belőle?

Lássuk, milyen hozzávalók szükségesek, a mennyei sütemény tésztájához:

  • 70 gramm kristálycukor
  • 20 gramm liszt
  • 10 gramm zsemlemorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 6 tojás fehérjéje
  • 1 evőkanál étolaj
  • 110 gramm vágott dió

A sütemény krémjét az alábbi hozzávalókból állíthatjuk elő:

  • fél liter tej
  • 250 gramm kristálycukor
  • 30 gramm finomliszt
  • 100 gramm felolvasztott csokoládé
  • 250 gramm vaj, vagy ugyanekkora mennyiség margarin
  • 1 csomag, főzéssel elkészíthető vaníliás pudinpor
  • 6 darab tojás sárgája

A sütemény többi rétegéhez szükséges hozzávalók:

  • nagyjából 100 gramm háztartási keksz
  • 200 gramm mogyorókrém
  • 2 deciliter habtejszín
  • kevés tej

A sütemény elkészítésének menete:

Az elkészítés során az első dolgunk az lesz, hogy a tojások fehérjéhez hozzá kell adnunk némi kristálycukrot, majd ezzel együtt kemény habot kell belőle vernünk, egy kézi mixer segítségével. Miután ez megtörtént, a tojáshabhoz óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet, a sütőport, az olajat, illetve a zsemlemorzsát. A tésztát átöntjük egy tepsibe, majd alaposan megszórjuk a vágott dióval.

A tésztánkat előmelegített, 180 °C-os sütőbe toljuk, majd nagyjából 30 percen keresztül készre sütjük.

Amikor a sütemény tésztája elkészült, kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután, készítsük el a krémet a fent megadott hozzávalókból.

A pudingport és a lisztet keverjük össze, majd adjunk hozzá némi tejet és a tojások sárgáit. A maradék tejet forraljuk fel a kristálycukorral, és öntsük hozzá a pudingporos-lisztes keveréket. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be a krémet.

Amikor a krém elkészült, válasszuk azt két részre, és az egyikhez adjuk hozzá az előzőleg, gőz fölött felolvasztott csokoládét.

A vajat/ vagy margarint alaposan keverjük el, egészen addig, amíg sima lesz, majd válasszuk ezt is két részre, és keverjük az egyik adagot a csokis masszához, a másik részt pedig, a sárga krémhez adjuk hozzá.

A mogyorókrémmel megkent tészta tetejét először a sárga krémmel vonjuk be. Ezután, a tejbe beáztatott háztartási kekszeket is pakoljuk rá a sárga krémre, végül jöhet rá a csokoládés krém is. A süteményünk legtetejére kerül a tejszínhab, amelyet jó keményre fel kell verni.

A felső habtejszín réteget ajánlott Hulalaból elkészíteni, mert ez a cukrászati habalap egyáltalán nem esik össze, még több órás állás után sem. Jó étvágyat ehhez a mennyei és ízletes süteményhez!

Szólj hozzá!