teltvilag

Így legyél télen is vonzó!

Most, hogy beköszöntött az év borongós, sötét időszaka, ideje vastag, meleg ruhákba öltözködnünk. Számos üzlet, butik, szalon polcain megjelennek a divatosabbnál divatosabb puha, téli holmik, amelyekből, mint tudjuk, sosem elég.

De a halmozás mellett ügyelni kell arra, hogy mi áll jól nekünk, főleg ha molett testalkattal rendelkezünk. Íme tehát pár tipp, hogyan öltözködjünk a számunkra legelőnyösebben, ha van rajtunk egy kis felesleg.

Kezdjük a formákkal. Sokan szeretnek hatalmas, bő leplek alá burkolózni, ez által elrejtve a pluszkilókat, miközben lehet, nem is tudják, mennyi lehetőségük van bebizonyítani, hogy a duci igenis lehet vonzó. Ha meg akarjuk mutatni nőies idomainkat, télikabátnak érdemes jóval combközép feletti hosszúságot választani.

A forma esetében érdemes a szögletes fazont követni, mert a gömbölydedebb szabású kabátok csak még jobban kiemelhetik az elbújtatni kívánt testtájainkat. Továbbá, ha derék tájt picit húzottabb kabátot választunk, azzal azt a hatást érjük el, hogy a derekunk karcsúbbnak tűnik, de mindeközben ügyeljünk arra, hogy ez ne „vágja ketté” a testünket optikailag, inkább maradjunk 1/3 (felsőtest) 2/3 (altest) arányos felosztásnál.

Érdemes kerülni a bő, testtől elálló darabokat, valamint az apró, pufi anyagból készült dzsekiket, ugyanis ezek is előnytelen megjelenést kölcsönözhetnek a viselőjének.

Szín terén idén is a fekete hódít, ám könnyen feldobhatod vidám, színes kiegészítőkkel öltözéked, hogy szetted mégse legyen olyan borongós, mint a kinti időjárás. Egyéb sötét, mély színek is divatba jöttek, mint a sötét- lila, szürke és bordó. Ezeket is bátran választhatod, mint fő színt, ám vigyázz, nehogy túlcifrázd a dolgot, óvatosan bánj a színekkel.

A mintákkal is ugyan ez a helyzet. Keresd az egyszerű, letisztult darabokat, és a mintás holmikat lehetőleg ne az eltakarni kívánt részeden hordd.

Ha jól bírod a hideget, nem kell lemondanod kedvenc szoknyáidról sem, ám figyelj arra, hogy az alakodhoz megfelelő darabot válassz, ügyesen kombinálj a kabát hosszát és színét is figyelembe véve. A molettebb hölgyeknek kifejezetten előnyös a magasított derekú ceruzaszoknya, amely kiemeli a derék és a csípő vonalát. Figyeljünk a méretre is, egy combközépig érő darab a legjobb választás.

Szólj hozzá!