teltvilag

Azért, hogy divatos legyél…

A divat nem csak a vékonyságoknak szólnak, hanem a telt testűek is megtalálhatják a számukra ideális összeállítást. Egy dolog feltétlenül szükséges hozzá: az elfogadás. Fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy, a többi már csak divatkérdés megválaszolásán múlik. Hogy mi a válasz: amit hajlandó vagy felvenni azért, hogy csinos legyél. Vannak bizonyos divatszabályok, melyeket jó, ha betartasz, ha nem, az a te döntésed, de akkor ne csodálkozz, ha csak megszólnak, de nem dicsérnek. Az első szabály, hogy ne hordj zsákszerű ruhákat, ne viselj két számmal nagyobb blúzt, pólót, mert az úgy látszik rajtad, mintha sátrat viselnél.

A legjobb megoldás, annak elkerülése érdekében, hogy ne vedd meg a zsákszerű rucikat, ha tisztában kerülsz azzal, hogy milyen a testalakod. Ennek felmérésére van egy igen egyszerű mód, amit akár egyedül is meg tudsz oldani, de ha segítőtársad van, az még jobb.

Meztelenül állj a falhoz, és egy ceruzával rajzold körbe tested körvonalát a falra. Így sokkal objektívebben tudod megítélni a saját testedet, mint ha a tükörbe néznéd meg magadat. A tükörrel szemben állva hamar szkeptikussá válhatsz, még azzal szemben is, hogy mit látsz. Te túlzottan azt állítod magadról, hogy nem szép a tested, holott az árnyékkép rajz világosan megmutatja, hogyan is nézel ki, hiszen a saját tested kontúrvonalait rajzoltad a falra.

A falra rajzolásnak még egy előnye lehet, könnyebben le tudod mérni a derékbőségedet, a csípőbőségedet, a magasságodat is – így könnyebben meg tudod vásárolni a ruháidat is. Azt már előre le kell szögezni, hogy nem a sovány nők a szépek.

Ahogy a közmondás tartja: ízlések és pofonok különbözőek. Ha te folyton azt olvasod, hogy a vékony test a szép, akkor rossz oldalakat nézegetsz, mert nagyon sok oldal van, ami arról szól, hogy a telt testek a szépek – minden csak megközelítés kérdése. A szépség nem egyenlő a vékonysággal, az pedig végképp kizárt, hogy ne legyen rajtad semmi szép. A ruhák mellett a frizura, a szemed, a szád is kiemelheti az arcodat, de ha nem foglalkozol vele, akkor lehet, hogy most nem szép.

A divathoz hozzátartozik az aktuális frizuratrend is, a smink is. A szemek kiemelése mindig igézően hat a férfiakra, de a nők is méregetik egymást, hogy ellessenek egy-két apró fogást, amit te alkalmazol, és amit ő is szeretne használni. A fekete vagy barna szem ceruza, a szempillák festése mindig aktuális, maximum a színek változnak. A szemhéj tust nem mindenki szereti, főleg, mert könnyen elkenődik, így azzal, ha nem akarsz, ne vesződj! De a szempilláidat mindig fesd ki, és a szemceruzával mindig emeld ki a szemed színét. Igen, még akkor is, ha csak a boltba szaladsz le.

Miért?

Mert aki festi a szemét, az igyekszik olyan ruhákat hordani, ami a sminkelt archoz jól igazodnak, még akkor is, ha csak a boltba szalad. Most nézzük, milyenek legyenek a divatos ruhadarabjaid, melyek minden alkalomra jó választást adnak!

A sötét színű ruhák keskenyítenek, de nem feltétlenül kell varjúnak kinézned. Csak ott legyen sötétebb az öltözéked összeállítása, ahol vastagabbnak érzed magadat. Ez a legtöbb nőnél a csípő, illetve a comb tájékán érződik, tehát egy olyan felső, ami a vállaknál világosabb a csípő felé haladva sötétebbé válik, ideális felsőruházat lehet belőle, és ráadásul divatos is. A sötét szín nem feltétlenül kell, hogy feketét jelentsen, hiszen a lila most a divatszín. A lila – hála a színkeveréseknek – ezernyi árnyalatban léteznek ma már, így egy színátmenetes darabból nyugodtan próbálj fel magadra. A lila, a barna, a zöld nagyon színessé teheti a gardróbodban található ruha-összeállításokat. Ugyanez igaz a nadrágokra, szoknyákra is, csak ott fordítva.

Fentről sötétebb, lentebb világosabb. Az átmenetet még a farmernadrágnál is elérheted, a farmer pedig örök divat marad, mióta a cowboyok kitalálták, és elterjedt a divatvilágban.

A divatos megjelenés nem csak az öltözetben és a sminkben nyilvánulhat meg, hanem a frizurában is. Ha nem foglalkozol a hajaddal, akkor ápolatlannak is tűnhetsz, ami persze nem igaz, de mégis annak tűnik. Egy változatos frizura, amit úgy fésülsz, ahogy akarod, ha akarod, befested – a festés egyébként is mindig valami újat, valami változatosságot jelent. Még mindig hódít a vörös hajszín, ebből a színből egy fodrász a padlizsánszíntől a bíborvörösig bármit ki tud keverni. Ha vékonyszálú hajad van, akkor érdemes tupírozni, hogy többnek hasson, ha pedig nagyon erős, nehéz hajad van, akkor érdemes a rövid változatban gondolkodni. Akár még a tüsi haj is jól állhat, attól függően, hogy milyen az arcformád.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen – szintén egy közmondás. Mindenki szép, csak magát csúnyítja el. Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, keresd meg a magad stílusát, és öltözz aszerint. A PA-DÖ-DÖ legyen a mintaképed – nálunk jobban senki sem élvezi az életet.

Szólj hozzá!