Laura

2014 végre a duci nők éve

A modell- és divatvilágban már évek óta trendnek, egyfajta példaképnek tekinthetők azok a hölgyek, akik csontosak, vékonyak és a legtöbb férfi szerint nélkülöznek minden nőiséget. Az ő idejük azonban 2014-ben lejárt, hiszen idén a teltkarcsú, avagy a vénuszi idomok kerültek előtérbe. A trend már érződik a legfrissebb divatlapokban is, amelyek egyre gyakrabban vonultatnak fel teljesen hétköznapi, természetes szépségeket, akik legalább 50 kiló felettiek.

Hogy mi történhetett a háttérben, azt egyelőre senki sem tudja, de szakértők szerint határozottan arról lehet szó, hogy a folyamatosan elénk vetített túl vékony modellek károsan hatottak az emberek önbizalmára, illetve a mindennapi életre.

Ez azért szomorú, mert sokan azt hiszik, hogy a képeken látott modellek természetesek, jól élnek és jól érzik magukat, holott ebből egyik állítás sem igaz.

A csont-sovány modellek ugyanis rengeteget éheznek, általában mentális problémákkal küzdenek és legtöbb képüket nagyon komoly utómunkálatoknak vetik alá. Az efféle, mondhatni agyonretusált képek ideje azonban lejárt, így 2014-ben az úgynevezett plus size modellek ideje jött el, ami természetesen korántsem jelenti azt, hogy csak teltkarcsú hölgyekkel találkozhatunk majd a plakátokon.

Pusztán olyan hétköznapi emberekről van szó, akik ha kell, elengedik magukat, ha csokit akarnak enni, akkor csokit esznek, ha pedig hétvégén partizni szeretnének, akkor partiznak vagy este hat után vacsoráznak.

Főként a női magazinok idén reformértékű változásokat vezettek be a teltkarcsú női modellek térnyerésének érdekében, hogy a telt idomok újra a nőiesség szimbólumaivá váljanak. Ezzel végre újra reményt és önbizalmat önthetnek azokba az átlagos testalkatú háziasszonyokba, akik 50-55 kilójuk miatt szomorkodtak és kövérnek érezték magukat a tükör előtt.

Ennek azonban a jövőben vége, 2014 ugyanis már a molett nők éve!

Szólj hozzá!